Доналд Тръмп взима Нобеловата награда за мир?

  • 04 октомври 2018 09:28

  • 1966
  • 2
Доналд Тръмп взима Нобеловата награда за мир?
© Getty (архив)

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е фаворит за тазгодишната Нобелова награда за мир, написа американското сп. Тайм.

Според изданието в списъка на номинираните за престижния приз освен президента на САЩ са влезли лидерът на Корейската народнодемократична република Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, държавният глава на Република Корея Мун Чже-ин. Тримата държавници може да получат наградата заради договореността за премахване на ядрените оръжия на Корейския полуостров.

Тайм посочва още, че за Нобела за мир може да претендират и бившият лидер на автономната испанска провинция Каталуня Карлес Пучдемон, Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, както и саудитският блогър Раиф Бадави, който в момента излежава присъда за обида на исляма.

По-рано се появи информация за балканска връзка в Нобеловата  награда за мир. Като novini.bg вече писа, Шведската академия може да отличи гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, македонския му колега Зоран Заев и първия дипломат на Европейския съюз Федерика Могерини. Тримата политици може да получат приза заради споразумението от 17 юни, подписано на брега на Преспаското езеро. Документът сложи край на повече от 27-годишния спор между Атина и Скопие за името на Македония.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.04 | 10:32

2
не е фаворит , а на 3то място. първи са двамата корейски президенти

асд

2018.10.04 | 10:02

1
тия нобелара съвсем деградираха. на обама също дадоха нобелова награда за мир. щатите не са спирали да водят някъде война от както съществуват като държава а на президентите им ще им дават награди за мир. това е пълно фиаско. да дадат на хитлер посмъртно награда за хуманно отношение.

Добави коментар

Водещи новини