Британски вестник: Албанската мафия е във възход

  • 14 август 2018 10:15

  • 4514
  • 2
Британски вестник: Албанската мафия е във възход
© Getty (архив)

Всяващите страх мексикански наркокартели вече имат сериозен конкурент, написа британският в. Сън.

"Зета", "Браво" и други организирани престъпни групировки (ОПГ) за заплашени да бъдат изместени от албански мафиоти. Изданието цитира доклад на службите на Обединеното кралство, в който се анализира  състоянието на различни ОПГ по цял свят. "Албанската мафия е във възход. Ако допреди няколко години почти никой не обръщаше внимание на малките банди, които бяха посредници в контрабанда на наркотици и хора от Близкия изток и Балканите към Западна Европа, и на крадени коли в обратната посока, то сега ситуацията вече е сериозна. Малките и добре организирани групи, свързани с обет за вярност и роднинство, действат бързо и решително. Сред албанските мафиоти няма вътрешни борби, както при другите групи. Там кръстникът на клана има неоспорим авторитет и неговата власт се предава от баща на син. Заради това тези групи са на практика непробиваеми", се посочва още в документа.

"Балканците вече изместиха своите "колеги" от Румъния и вече са видима заплаха за руснаците и италианците, които действат на Острова. Последните мафиотски организации  заемат второ и трето място по сила сред ОПГ. Палмата на първенството в страховитата класация, анализираща  мафиотските организации по света, заемат мексиканските наркокартели. Балканците сигурно ще се справят и с латиноамериканците", предполагат авторите на доклада.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kolxo

2018.08.14 | 13:15

2
Каква точно е разликата дали са албанци, мексиканци, руснаци или италианци? Все са лайнари, които тровят децата и унищожават всичко, до което се докопат.
асдф

2018.08.14 | 10:52

1
ще се сетят тия монархо демократи сеещи демократично ценности по целия свят. включително и на балканите.

Добави коментар

Водещи новини