Британският в. Гардиън: Доналд Тръмп пак размъти водите

  • 18 юли 2018 09:29

  • 1694
  • 0
Британският в. Гардиън: Доналд Тръмп пак размъти водите
© Getty (архив)

След вълната от възмущение, предизвикана от думите му в Хелзинки пред Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, и след като беше обвинен в предателство дори от обикновено подкрепящи го представители на Републиканската партия, президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския извърши вчера рязък завой, признавайки руската намеса в президентските избори през 2016 г. и потвърждавайки доверието си в американските разузнавателни служби, пише френският в. "Либерасион". След връщането си във Вашингтон той заяви, че се е изразил неправилно и няма никакви основания да се съмнява в заключенията на службите за отговорността на Русия.

След всеки голям скандал се появяват същите въпроси. Дали този път Тръмп стигна прекалено далеч? Ще успее ли да издържи? Ще го изоставят ли републиканските представители в Конгреса или в неговата администрация? Предвид острите обвинения от понеделник насам, коментатори и експерти от всякакви политически ориентации смятат, че поне символично е достигната нова фаза - и няма гаранция, че промяната на курса в последния момент ще бъде достатъчна да успокои духовете, отбелязва френското издание.

Но дори по време на тези обяснения, Тръмп не можа да се удържи да не размъти водите още повече, отбелязва британският в. "Гардиън". Президентът на САЩ заяви, че приема оценката на разузнавателната общност за намеса на Русия в изборите през 2016 г., но добави, че може да са и други хора.

Още в Хелзинки Тръмп записа две интервюта с репортери от "Фокс нюз". В излъчени от телевизията откъси президентът на САЩ отправи критики към Джон Бренан, бивш началник на ЦРУ, който определи изказването на Тръмп в Хелзинки като предателско. Мисля, че Бренан е много лош човек и ако се вгледате, много неща се случиха, докато той беше ръководител на ЦРУ при мандата на предишния президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, подчерта Тръмп. Той определи като лоши хора също бившия директор на ФБР Джеймс Коми и бившия заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб.

Някои републиканци приеха, че е време да се изпрати послание на Тръмп, отбелязва в. "Гардиън". Сенаторът републиканец Боб Коркър, председател на сенатската комисия по външните работи, заяви пред медии, че е възможно да се приемат закони, ограничаващи президентските правомощия по налагането на мита.

В момента президентът на САЩ се опитва да ограничи щетите, но лидери на Републиканската партия вече подготвят маневра, която заобикаля Белия дом, със закони, които да попречат на Москва да се намеси отново в избори в САЩ, отбелязва в. "Вашингтон таймс", подчертавайки, че Тръмп е обещал също да вземе активни мерки, за да попречи на Русия или която и да било друга страна да повлияе на частичните избори за Конгрес наесен чрез хакерски действия.

В същото време трябва да се има предвид, че докато се опитва да подобри отношенията с Русия, през последните 18 месеца администрацията на Тръмп е предприела множество твърди действия срещу Кремъл. Опитите му да покаже приятелско отношения към руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в Хелзинки не трябва да ни карат да забравим този факт, подчертава в. "Вашингтон пост" в друга статия.

Последвайте канала на

БТА
1694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини