Ню Йорк таймс за пресконференцията на Доналд Тръмп и Владимир Путин: Спектакъл!

  • 17 юли 2018 09:55

  • 1502
  • 0
Ню Йорк таймс за пресконференцията на Доналд Тръмп и Владимир Путин: Спектакъл!
© Getty

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския застана до руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 след срещата им в Хелзинки и открито оспори заключението на разузнавателните служби на собствената си страна, че Москва се е намесила в президентските избори в САЩ през 2016 г., пише в. "Ню Йорк таймс".

Тръмп определи срещата с Путин като много продуктивна и показа извънредно доверие към руския лидер, който е обвиняван, че атакува американската демокрация, отбелязва изданието. На удивителна пресконференция след срещата Тръмп не посочи нищо, за което би трябвало да се потърси отговорност на Путин. Вместо това американският президент запази най-острите си критики за САЩ и разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса в изборите, което определи като "нелепо" и "лов на вещици" и което според него отдалечава двете страни една от друга.

Тръмп дори постави под въпрос заключенията на служителите от американското разузнаване, че Русия се е намесила в изборите. "Те казаха, че мислят, че е Русия", заяви той. "При мен е президентът Путин; той току-що каза, че не е Русия", продължи Тръмп. Малко преди това руският президент призна, че е искал Тръмп да спечели изборите заради обещанията му за затопляне на отношенията с Москва. "Ето какво ще кажа: не виждам никаква причина защо" Русия да бъде отговорна за хакерските действия срещу изборите, добави Тръмп. "Президентът Путин изключително твърдо и решително отрече" подобна намеса, заяви той.

Пресконференцията, продължила 45 минути, предложи спектакъл, на който и американският, и руския президент отхвърлиха идеята за намеса на Москва в изборите - Путин искаше доказателства за нещо, което според него така и не е било доказано, а Тръмп, изглежда, се съгласяваше. Когато директно бе попитан дали вярва на Путин, или на разузнавателните служби на собствената си страна за намесата в изборите, Тръмп отговори, че съществуват две виждания по въпроса: едното, което е поддържано от американски служители като директора на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс и според което е имало намеса на Русия, и другото - на Путин, който отрича подобно нещо. "Аз имам доверие и на двете страни", каза Тръмп и смени темата, като поиска да разбере защо ФБР така и не е проверило атакуваните от хакери компютърни сървъри на Националния комитет на демократите и попита къде са имейлите, липсващи от сървъра на неговата съперничка на изборите през 2016 г. Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26.

Поведението на Тръмп предизвика силни критики от демократите и някои републиканци, а бившият директор на ЦРУ Джон Бренан намекна, че изказванията на президента са основание за импийчмънт, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
1502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини