Асен Агов: Срещата Тръмп-Путин беше заради самата среща

  • 17 юли 2018 08:07

  • 1737
  • 4
Асен Агов: Срещата Тръмп-Путин беше заради самата среща
© БТВ

Срещата Тръмп-Путин завърши без резултат. Подаването на една футболна топка в никакъв случай не се приема като голямо послание за мира в света. Това каза в сутрешния блок на БТВ експертът по външна политика Асен Агов.

Срещата беще заради самата среща. И двамата президенти имаха нужда от този показ на някакво разбирателство, добави Агов.

Експертът по външна политика Валери Тодоров отбеляза, че президентите на САЩ и Русия са много различни като възгледи за света. Те са като двама миньори, които копаят паралелно в един тунел, но шансът да се срещнат не е много голям, добави той.

Според Агов ползата за България от срещата е, че въпросът за газопровода "Северен поток" въобще не е бил повдигнат. Другото – че очевидно Тръмп се стреми към двустранни, а не към многостранни формати, не е изгодно за малки държави като България, подчерта Асен Агов.

Тръмп си ппредставя политиката като совалки, като личен диалог с всеки държавен ръководител, заяви Валери Тодоров. По думите му Европа е в преса между САЩ и Русия. Досега Европа водеше политика, подкрепяна от САЩ, а сега има знак за промяна, каза Тодоров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1737 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Отоплител

2018.07.18 | 00:08

3
Това е среща на двама Велики водачи на империи.Винаги съм се чудил какво имат против култа към личността.Ами ЕС никога няма да стане империя.Нямаме си Путин или Тръмп.Няма личност водач,а само високо платени чиновници.
kolxo

2018.07.18 | 15:57

4
Имаха си - един с малки мустачки. Преди него един мъник с триъгълна шапка.... Наистина ли искаш такова лайно да изплува отново на повърхността?
Дуци

2018.07.17 | 10:41

2
ДРЕБНА И НИЩОЖНА ДУШИЦО ,ЩО НЕ СИ ГЛЕДАШ ЖИВОТА , А КОМЕНТИРАШ ЛЪВОВЕТЕ НА СВЕТА ???

2018.07.17 | 08:56

1
сккрий се ченге мазно и гнусно

Добави коментар

Водещи новини