ФАЦ: Продължава руско-турското сближаване

  • 04 април 2018 09:50

  • 2510
  • 6
ФАЦ: Продължава руско-турското сближаване
© gettyimages (архив)

Москва и Анкара се сближават още повече, пише германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" (ФАЦ).

Вестникът отбелязва, че първото задгранично посещение на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 след победата му на изборите в Русия го е отвело в Анкара, където се е срещнал със "скъпия си приятел" и е привлякъл още по-силно членката на НАТО Турция. ФАЦ допълва, че Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва продължава политиката на сближаване с Русия въпреки безпокойствата на Запада. Вестникът отбелязва, че само за миналата година двамата президенти са се срещнали осем пъти.

Русия, Турция и Иран планират бъдещето на Сирия без САЩ, пише списание "Нюзуик". Списанието коментира, че днес лидерите на Русия, Иран и Турция се събират в Анкара, за да планират бъдещето на Сирия и как да се сложи край на кървавия конфликт, който се е проточил седем години. Силно се откроява обаче отсъствието на САЩ и другите държави от Запада, коментира изданието."Нюзуик" допълва, че и за трите страни - Русия, Иран и Турция, залогът както по отношение на войната, така и на бъдещето на Сирия е голям.

Друго германско издание - "Велт", напомня, че миналата година Русия и Турция започнаха разговорите за уреждане на сирийския конфликт в Астана. Влиянието на Русия, Турция и Иран в Сирия може още повече да нарасне, след като американският президент Доналд Тръмп в реч в четвъртък обяви, че предстои скорошен край на военната операция на САЩ на сирийска територия, коментира вестникът. Медията отбелязва и че Анкара не се е включила в изгонването на дипломати във връзка със случая с отравянето на бившия агент на Москва Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал. Медията припомня думите на Ердоган, че няма да предприема нищо срещу Москва.

Освен това Русия и Турция са свързани и чрез оръжейни сделки и газопровода "Турски поток" в Черно море, отбелязва "Велт". Вестникът отбелязва, че на срещата на върха ЕС-Турция миналата седмица във Варна Брюксел и Анкара не са постигнали никакво сближаване по важни въпроси, но ЕС е уверил Ердоган, че както е било обещано, ще отдели още 3 милиарда евро за издръжката на сирийските бежанци в Турция.

В друга статия изданието цитира медийни съобщения, според които няколко страни от ЕС не искат да плащат повече за споразумението с Турция за бежанците. Според вестника става дума за Германия, Франция, Австрия, Швеция, Дания и Финландия, които изпратили писмо до Европейската комисия с искане оставащите 3 милиарда евро да се платят изцяло от бюджета на ЕС. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето обаче отказал.

Последвайте канала на

БТА
2510 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
дуци

2018.04.10 | 08:37

5
ЦЪРВУЛИИИИ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕВРОГЕЙСКИЯ ЗАПАД ТЛАСНАХА СБЛИЖАВАНЕТО В ТАЯ ПОСОКА , СЯ ГОЛЯМО МЪЦАНЕ ПОЧНА ,СЯ ДРИСКАЙТЕ
80%

2018.04.10 | 08:37

6
Дудуци, знаем, че детската ти мечта е да правиш кавали на руските пияници. Путя никогда не виновен нали? :) Ако стане мюсулманин, Запада е виновен, ако избие опзицията си, Запада е виновен! Ако дойде и нае*е майка ти, то не е виновно джуженцето, от запада са го тласнали. Нещастни
Дабълджендъри

2018.04.10 | 08:37

4
Сигурно са си станали гаджета ама оше не са си омръзнали.
80%

2018.04.10 | 08:37

1
Руснаците е напълно естествено да са русофили (това е патриотизъм), но за вас, нещастници от България, да си русофил е диагноза, объркали сте родната си майка България със съседката.
Демократ

2018.04.10 | 08:37

3
''Патриотизмът, последното убежище на негодникът'' Оскар Уайлд :)))
БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ И УЧАТ НА ЗАПАД НЕ ВЪВ расия

2018.04.10 | 08:37

2
ДА СЕ ИБЪТ ПЕДАЛИТЕ руски И турски СРАМ И ПОЗОР

Добави коментар

Водещи новини