Бреговата охрана в Тунис спаси над 70 незаконни мигранти

  • 10 юли 2019 06:39

  • 294
  • 0
Бреговата охрана в Тунис спаси над 70 незаконни мигранти
© Getty Images/Guliver (архив)

Туниската брегова охрана спаси в понеделник най-малко 71 незаконни мигранти в района на островите Керкена, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Тунис Африк прес (ТАП).

Според цитиран от ТАП говорител на Националната гвардия, мигрантите тръгнали със самоделен съд от либийския град Зуара с намерение да стигнат до Италия. Съдът претърпял корабокрушение близо до бреговете на Тунис и благодарение на намесата на бреговата охрана били спасени 71 души. Сред спасените има 37 граждани на Бангладеш, по 8 мароканци и египтяни, 7 алжирци, а също суданци, граждани на Чад и един тунизиец, поясни говорителят Хусен Джебабли.

По данни на ръководителя на туниският център за наблюдение на правата на човека Мустафа Абдел Кабир на 4 юли лодка с повече от 80 мигранти се е преобърнала в крайбрежието на Тунис.

Според представител на туниския Червен полумесец става дума надуваема лодка, отплавала от либийските брегова на 3 юли. Източникът каза, че са оцелели само петима души, като един от тях починал в болница, а останалите са в неизвестност. На 6 юли туниската брегова охрана извади от водата 13 тела на загинали, а издирването на останалите продължи.

Последвайте канала на

БТА
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини