Стрелба в суданската столица Хартум. Има загинали

  • 14 май 2019 06:20

  • 676
  • 0
Стрелба  в суданската столица  Хартум. Има загинали
© Getty Images/Guliver (архив)

Поне петима души са загинали при стрелба в понеделник вечер в центъра на суданската столица Хартум, където опозицията провежда седяща стачка, съобщи ТАСС, като се позовава на телевизионния канал Ал Хадас.

Според информацията сред загиналите са и двама протестиращи и един военнослужещ. По-рано управляващият преходен военен съвет потвърди, че неизвестни лица са атакували демонстрантите, при което е загинал един офицер от въоръжените сили на страната. Според други източници още няколко военнослужещи са били ранени.

Военният съвет съобщи още, че при нападението са пострадали много участници в стачката. Според военните тези, които стоят зад това деяние, "се опитват да попречат на диалога с главната опозиционна сила - алианса "За свобода и промени". Военният съвет уверява, че ще продължи да защитава протестиращите и да работи с опозицията с цел "успокояване на ситуацията".

Представители на алианса "За свобода и промени" обвиниха за нападението привърженици на сваления президент Омар ал Башир, които "по този начин се опитват да разпространят хаос и да дестабилизират обстановката".

Последвайте канала на

БТА
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини