16 африкански имигранти загинаха при падане на бус в Мароко

  • 27 април 2019 20:33

  • 560
  • 1
16 африкански имигранти загинаха при падане на бус в Мароко
© Getty (архив)

Най-малко 16 имигранти от Африка бяха убити днес в Мароко, а 17 пострадаха повече или по-малко зле, след като превозното им средство падна в напоителен канал в североизточната част на страната, съобщи мароканската агенция МАП, цитирана от АФП.

Ранените нелегални имигранти от държави от субсахарска Африка, са били превозени в болница в Беркане. Започнато е разследване на изясняване на обстоятелствата на катастрофата, уточни МАП, като се позова на местните власти. Водачът на превозното средство е избягал и се издирва според същия източник.

Злополуката е станала на второкласен път между градовете Сайдия и Надор, недалеч от испанския анклав Мелиля. "Още една трагедия, свързана с имиграцията", коментира мароканското Дружество за правата на човека във Фейсбук и посочи, че по предварителни данни загиналите са 19.

Пътниците са били в стар бус, германска марка, често използвана от трафикантите за превоз на имигранти по второкласни пътища, каза за АФП председателят на дружеството в Надор Омар Наджи. Според правозащитниците в буса е имало близо 50 мигранти от Черна Африка.

По официални данни миналата година мароканските власти са осуетили 89 000 опита за незаконна миграция, 29 000 от които по море, посочва АФП.

През последните години Мароко се превърна във врата към Европа за хиляди африканци, опитващи се да достигнат континента през съседна Испания, посочва ДПА.

Последвайте канала на

560 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.27 | 20:58

1

iazak smo 16 da biaha pone 160.

Добави коментар

Водещи новини