Петима загинаха при наводнения в Алжир

  • 26 януари 2019 16:01

  • 602
  • 0
Петима загинаха при наводнения в Алжир
© gettyimages (архив)

Петима души загинаха в Алжир от четвъртък насам, отнесени от водите по време на наводнения в редица северни региони на страната.

Всички тела са открити, съобщи днес алжирската гражданска защита, цитирана от АФП. През последното денонощие са осъществени спасителни операции в над 17 вилаи (провинции), помощ са получили повече от 100 души. Поради натрупан сняг е спряно движението по близо 30 пътища и магистрали в над 12 провинции. Гражданската защита действа за отстраняване на снежните маси.

В петък бе спряна работата на металургичния комбинат "Ел Хаджар" в Анаба, тъй като придошли води от река Сейбус наводниха ред инсталации в комплекса, съобщиха представители на предприятието, цитирани от агенция АПС. "Нивото на водата в някои звена от комплекса бе между 4 и 5 метра", добавиха те. Екипи на гражданската защита започнаха да изпомпват водата от комплекса, чиято дейност е била спирана вече за седмици наред поради наводнения през 2001 и 2011 г.

Лошото време взе жертви и в съседен Тунис - в петък вътрешното министерство на страната съобщи за два смъртни случая, свързани по-специално със студена вълна, нахлула в региона.

Последвайте канала на

БТА
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини