Борисов се срещна с председателя на Камарата на съветниците в мароканския парламент

  • 29 ноември 2018 18:50

  • 494
  • 1
Борисов се срещна с председателя на Камарата на съветниците в мароканския парламент
© Министерски съвет

Висока оценка за състоянието и перспективите за развитие на приятелските отношения между България и Мароко поставиха по време на срещата си министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателят на Камарата на съветниците (Горната камара) на мароканския парламент Абделхаким Беншамаш.

Борисов и Беншамаш изразиха задоволство от активизирането на контактите през последните години, включително между парламентите на двете страни.

Снимка: Министерски съвет

„Мароко е един от значимите и ключови фактори за стабилността в региона. Избраният и последователно следван от страната ви модел на модернизация и демократизация може да бъде пример за развитието на други държави в региона и в арабския свят“, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред председателя на Горната камара на мароканския парламент Абделхаким Беншамаш.

В разговора си двамата обсъдиха мястото и ролята на Мароко в международен и регионален план като акцент бе поставен върху усилията, които страната полага за укрепването на сигурността и стабилността на Африканския континент, предадоха от пресслужбата на правителството.

Последвайте канала на

Владимир Василев
494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емигранта

2018.11.30 | 02:54

1

А така да живее Мароко, договор трябва да подпишете, нали липсват работници тук поканете ги те са много работливи, така ще се стабилизира икономиката ни, да живей България, да живей Мароко

Добави коментар

Водещи новини