САЩ предупредиха за възможна терористична заплаха срещу техни обекти в Конго

  • 25 ноември 2018 08:03

  • 952
  • 0
САЩ предупредиха за възможна терористична заплаха срещу техни обекти в Конго
© Pixabay

Посолството на САЩ в Демократична република Конго (ДРК) съобщи, че е получило информация за възможна терористична заплаха срещу американски правителствени обекти в Киншаса, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Предупреждението към американските граждани не съобщава повече подробности. Посолството на САЩ обаче ще остане затворено утре, а американските граждани се призовават към повишена бдителност и да следят местните медии допълнителна информация.

За разлика от други страни в Африка, Конго не е обхванато от екстремистки нападения, макар че някои наблюдатели изразиха притеснения за възможни терористични връзки с бунтовническа група в североизточната част на страната.

На 23 декември в ДРК предстоят исторически президентски избори. Действащият държавен глава Жозеф Кабила заяви, че ще се оттегли след 18-годишно управление. САЩ и други страни от международната общност обаче изразиха притеснения за начина, по който ще бъдат проведени изборите.

Властта в бившата белгийска колония никога не е била предавана по мирен път от обявяването на независимостта през 1960 г., отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини