Петима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Зимбабве

  • 24 ноември 2018 17:41

  • 641
  • 0
Петима души загинаха при катастрофа на малък самолет в Зимбабве
© Pixabay

Трима финландски и двама местни граждани загинаха при катастрофа на малък частен самолет в Зимбабве, съобщиха днес местни зимбабвийски медии, цитирани от Асошиейтед прес.

Според вестник "Зимбабве хералд" самолетът се разбил вчера в Масвинго на път за популярния туристически обект водопада Виктория на река Замбези.

Представители на зимбабвийските въздухоплавателни власти заявиха, че все още не са установили причината за катастрофата.

Представител на окръжните власти потвърди пред вестника, че са загинали петима души и добави, че телата са "обезглавени и са обезобразени до неузнаваемост".

Полицията съобщи за трима загинали и заяви, че самолетът се е разбил в склон. Финландската телевизия съобщи, че загиналите чуждестранни граждани са на възраст 50, 51 и 53 години.

Финландското министерство на външните работи заяви, че засега не може да потвърди дали сред загиналите има финландци. Финландската служба за разследване на транспортни произшествия посочи, че е направила неуспешен опит да се свърже със зимбабвийските власти.

"Това е ужасяваща трагедия", каза почетният консул на Финландия в Хараре Джим Уорд пред финландския таблоид "Илта-саномат". Той заяви, че целта на пътуването на групата не е известна

Последвайте канала на

БТА
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини