Стрелба в либийския парламент

  • 14 август 2018 17:43

  • 1193
  • 0
Стрелба в либийския парламент
© Pixabay (архив)

Спор между членове на охраната на парламентарния председател на входа на либийския парламент прерасна днес в сблъсък със стрелба и ранени, предаде АФП, като се позова на очевидец.

"Избухна спор между членове на охраната на председателя. Депутатът от град Тобрук Салех Хашем се опита да ги разтърве и беше леко ранен", каза очевидецът, пожелал да остане неназован. "Ранен от куршум беше и един охранител. И двамата са приети в болница и са добре", допълни той. Според ТАСС вторият пострадал е офицер от охраната на председателя на парламента Агила Салех Иса.

В края на юли Камарата на представителите - парламентът, избран през 2014 г. и заседаващ в североизточния град Тобрук - трябваше да гласува законопроект за свикване на референдум по проекта за конституция, каквато Либия все още няма след повече от 42 години диктатура. Заседанията обаче многократно бяха прекратявани заради разногласия между парламентаристите по текста на закона. Сегашното заседание също беше прекратено - до края на август. Очаква се гласуването да се състои след големия мюсюлмански празник Айд ал Адха (Курбан Байрам), който тази година започва на 21 август.

Последвайте канала на

БТА
1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини