Русия: Информацията за военното ни присъствие в ЦАР се извращава

  • 03 август 2018 15:40

  • 2050
  • 2
Русия: Информацията за военното ни присъствие в ЦАР се извращава
© Getty (архив)

Информацията за присъствие  на наши военни в Централноафриканска република (ЦАР) се извращава, каза официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС.

Според служителката в дипломатическата централа на Москва в страната на Черния континент работят 175-ма нейни съграждани. "Всичките се намират законно в ЦАР и едва петима от тях военни. Пребиваването им е договорено със спогодби, подписани от нас и официални представители на ЦАР. Редица публикации в някои медии, които твърдят, че на територията  на африканската държава има някакви руски наемници, извращават данните. Ние обаче не знаем кой и какво стои зад тези манипулации", каза още тя.

Трима руски журналисти - Кирил Радченко, Александър Расторгуев и Орхан Джемал - бяха убити в ЦАР. Според едни данни те са снимали филми за дейността на частната руска военна компания Вагнер за медия, свързана с опонента на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 - Михаил Ходорковски.

Захарова в петък на брифинг заяви, че смъртта на журналистите е убийство с цел грабеж. Ние получихме уверение от властите в ЦАР за непрекъснати усилия за откриване на престъпниците", посочи още тя.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2050 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Запознат

2018.08.03 | 17:09

1
Их там нет?

2018.08.03 | 21:52

2
ко речи ???

Добави коментар

Водещи новини