10 загинали при нападението срещу църква в Египет

  • 29 декември 2017 14:38

  • 1651
  • 0
10 загинали при нападението срещу църква в Египет
© gettyimages (архив)

Десет души загинаха при въоръженото нападение срещу църква южно от Кайро днес, предаде Франс прес, като се позова на източник от египетското министерство на здравеопазването.

Според местния вестник "Ал Уатан", цитиран от ТАСС, църквата "Свети Мина" в предградие на столицата е била атакувана от петима терористи, включително един, опасан с експлозиви. Към настоящия момент трима от нападателите са ликвидирани, в това число камикадзето, който, по всяка вероятност, е трябвало да влезе в храма и да се взриви.

АФП, позовавайки се на своя източник, съобщи за въоръжен мъж, който открил огън извън християнския храм и опитал да щурмува църквата, преди да бъде застрелян от полицаи. Нападателят е ранил и петима охранители. Според държавната телевизия един от убитите е полицай. Полицията издирва друг нападател, който е избягал от местопрестъплението, съобщи още АФП.

Според египетската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс, има заловен съучастник в атаката в южното предградие на Кайро Хелуан.
Тази година бяха извършени много атентати срещу египетските християни, коптите, припомня АФП. Отговорност за повечето от тях пое групировката "Ислямска държава". Близо 10 процента от 100-те милиона жители на предимно мюсюлмански Египет са християни.

Последвайте канала на

БТА
1651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини