Простреляна американка беше обвинена в убийството на бебето си

  • 28 юни 2019 14:54

  • 14092
  • 0
Простреляна американка беше обвинена в убийството на бебето си
© pixabay

Жена бе обвинена в убийството на нероденото си дете в американския щат Алабама, независимо че друга жена стреляла пет пъти с огнестрелно оръжие в областта на корема ѝ, съобщава „Гардиън”.

Маршае Джоунс (Marshae Jones) е била бременна в петия месец, когато през декември миналата година жена стреляла по нея в град Плезънт Гроув, близо до Бирмингам. Причината е скандал между двете жени.

Вчера Джоунс бе обвинена в непредумишлено убийство с гаранция от 50 хил. долара. Нападателката е пусната на свобода, без съдебни процеси.

Парадоксалното решение на съда предизвиква вълна от недоволство, тъй като наскоро Алабама бе един от щатите, в който абортът беше напълно забранен. Групите, които са за това жените да избират дали да направят аборт посочват, че забранителните закони на щата вече се използват срещу бременни жени.

Заключението на полицията в Плезънт Гроув след разследването е следното: "Единствената жертва в случая е нероденото бебе. Майката е инициирала и продължила сблъсъка, който е довел до смъртта на детето ѝ”.

„Ще изкараме Джоунс от затвора и ще поискаме справедливост!” писаха разгневени активисти в социалната мрежа „Туитър”.

Други групи политизираха проблема, като включиха и расова дискриминация срещу обвиняемата. „Казват, че тя е започнала конфликта. Така изглежда 2019 г. за цветнокожа бременна жена в червен щат”, пише Илис Хоуг.

Алабама е един от 38-те американски щата, който рaзпознава плода на бременна жена като потенциална жертва. Освен това е и един от щатите, в който важи т.нар. отстояване на позицията (stand-your-ground), т.е на хората е позволено да използват физическа сила, ако имат оправдание пред съда.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
14092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини