Мъжът, убил пума с голи ръце: Уплахата ми се превърна в ответна битка

  • 15 февруари 2019 15:20

  • 19032
  • 1
Мъжът, убил пума с голи ръце: Уплахата ми се превърна в ответна битка
© Youtube/Colorado Parks and Wildlife

31-годишният бегач, удушил пумата, която го нападна миналата седмица на алея за джогинг, описа как се е отбранявал и победил звяра, като стъпил върху врата му в опасната схватка, предаде Ройтерс.

След инцидента на 4 февруари Травис Кауфман все още има видими наранявания по врата и лицето си. Той описа пред репортери триминутния двубой.

Докато бягал в парка, на около 105 км северозападно от Денвър, Кауфман, чул шум сред боровите клони. Когато обърнал глава, се озовал лице в лице с младата пума.

"Изненадах се като видях пумата," каза той на пресконференция във Форт Колинс, щата Колорадо.

Кауфман е консултант по околната среда и живее в същия щат с приятелката си. Той замахнал с ръце и извикал на пумата, но тя се нахвърлила върху него, захапала го за дясната ръка и го одрала по лицето. Кауфман се опитал да спре нападението като ударил с камък животното по главата, но това не помогнало. Най-накрая, той успял да повали пумата и стъпил върху врата й, докато спряла да диша. По време на схватката Кауфман се притеснявал да не изскочи друга пума.

"Уплахата ми се превърна в ответна битка," каза той.

Пумата обитава двата американски континента - от канадската територия Юкон до далечния край на Южна Америка, според данни на Американската федерация за диви животни. Пумата рядко напада човека, но през последните сто години в Северна Америка са регистрирани 20 смъртоносни атаки - се казва в сайта на парк Колорадо. В този щат живеят 4500-5500 пуми, а от 1990 г. има 16 ранени и трима загинали при нападение от пума.

Кауфман е едър мъж. След инцидента има над 20 шева по лицето, врата, ръцете и краката. Той разказа, че никога не е тренирал бойни изкуства или борба, а изцяло се е водел от инстинкта си.

 

Последвайте канала на

БТА
19032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мария

2019.02.15 | 18:02

1

Търся зрители на моя стриптийз - xxxsingle.xyz/maria
Момиче, на 26 години. Напиши и вземи VIP

Добави коментар

Водещи новини