Научиха секс робот да казва "не", ако "не е в настроение"

  • 19 юни 2018 16:12

  • 39071
  • 1
Научиха секс робот да казва "не", ако "не е в настроение"
© Getty Images (архив)

Секс роботът с изкуствен интелект Саманта вече е обучен да откаже полов контакт, ако "не е в настроение", пише "Монитор", цитирайки в. „Мирър“.

Създателите му твърдят, че тялото на куклата е оборудвано със специални сензори, които разпознават твърде агресивно или "неуважително" докосване. Нейният изобретател, испанецът Серги Сантос демонстрира способността на робота да взема самостоятелно решение за секса по време на презентация пред учени във Великобритания.

Сантос твърди, че неговият робот може да превключва между няколко режима, като напълно променя поведението си: в настройките може да се избира между семейната, романтичната или страстната Саманта.

Саманта все още съществува под формата на прототип. Сантос се готви за масово производство на роботи на цена от 3,6 хил. паунда.

В началото на юни бе публикувано проучване, в което се посочва, че терапевтичните свойства на секс куклите не са доказани. При това обаче съпругата на Серги Сантос заяви, че появата на Саманта в къщата е спасила брака им и увери, че роботът е полезен за решаване на семейните проблеми.

Последвайте канала на

Novini.bg
39071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мераклия

2018.06.19 | 18:15

1
за какво ми е секс робот който казва не, в последно време жена ми само това казва,не,не,не....,дали не е заради това че и подарих вибратор за рождения ден.

Добави коментар

Водещи новини