Обичате ли своето тяло?

  • 14 юли 2017 09:53

  • 54372
  • 0
Обичате ли своето тяло?
© Pixabay

На 14 юли празнуваме световния ден на нудистите. Нудизмът е харесван от най-различни хора без връзка с тяхната културна, етническа, религиозна или сексуална ориентация.

Нудистите са хора, които излагат свободно своето тяло, без да се срамуват от голотата си пред други хора. Те смятат, че голото човешко тяло не е срамно – тъкмо обратното, то е създадено да общува с природата без стигматизиране и без прикриване. Обществото на нудистите не толерира воайорството и не го приема за част от нудизма.

По българското черноморие има много нудистки плажове. Най-известните сред тях са Иракли край Обзор, Кара дере край Бяла, къмпингите „Каваците“ и „Смокиня“ край Созопол, Юг край Китен, Аркутино край р. Ропотамо в близост до Приморско, плажовете във Варна – Златни пясъци, след Яхтеното пристанище, където в по-отдалечената си част плажът се посещава от хора с хомосексуална ориентация и е световно-известен гей-нудистки плаж, и в кв. „Бриз“, сп. „Студентска“.

Почитани сред нудистите са къмпинг „Нестинарка“ в Бургаска област и „Паша дере“ край кв. Галата във Варна; Златна рибка, Бургаско, и нудисткият плаж на Слънчев бряг, както мн. други.

Въпреки че международния ден на нудистите е основно ден за нудисти, които празнуват техния начин на живот, това е ден, който може да бъде оценен от всички. Много хора се срамуват от тялото си и се чувстват неудобно в собствената си кожа. Да се ​​научиш да обичаш собственото си тяло е един от най-добрите начини, по който можеш да почетеш този празник. Съблечете се пред огледалото. Сега, когато виждате отражението си и започвате да критикувате себе си, спрете. Вместо да казвате негативни неща за себе си, заменете ги с положителни думи. Скорошни проучвания извеждат възможна връзка между нудизма и чувството за удовлетворение от живота, като резултатите показват, че нудистите са по-щастливи и харесват повече живота си.

729 нудисти в Книгата на Гинес

Испанският курортен град Вера, разположен на югоизточното крайбрежие на страната, влезе в Книгата на Гинес, след като на един от местните плажове се събраха 729 голи мъже и жени. Рекордът е постаен през 2013 година.

Фитнес за нудисти в Испания

 "Забравете за анцуга, той вече не ви е необходим", призовават инструкторите. Това е първият по рода си фитнес, в който спокойно може да се тренира без дрехи.

В Мюнхен има квартали за нудисти

Почитателите на голотата се чувстват като у дома в Мюнхен. Градът има цели шест зони, където хората могат да се пекат на слънце, без да се притесняват от наличието на дрехи, каквито няма да има. Властите дори са представили карта, където човек може да отиде и да се отдаде на себе си.

Хотел за нудисти на остров Родос

Посетителите могат да се наслаждават на басейна, да пият на открития бар напълно голи, да пеят караоке и да участват в гръцки и латино вечери. Освен това се предлагат организирани круизи до нудистки плажове. Комплексът си сътрудничи с международната федерация на нудистите и работи с вътрешен правилник. От хотела отбелязват, че работят с обучен персонал и предлагат специфичен вид туризъм.

Последвайте канала на

Novini.bg
54372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини