Уил.ай.ем обвини в расизъм стюардеса

  • 18 ноември 2019 12:04

  • 28799
  • 4
Уил.ай.ем обвини в расизъм стюардеса
© Getty Images

Американският певец Уил.ай.ем обвини стюардеса на авиокомпанията "Куонтас" в расизъм, като твърди, че безпричинно е повикала полицията след спречкване с него по време на вътрешен полет в Австралия, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

В поредица туитове лидерът на групата "Блек айд пийс" уверява, че стюардесата се е държала агресивно и излишно тровела атмосферата, след като не му била направена никаква забележка от персонала по сигурността в самолета.

Според Уил.ай.ем, чието истинско име е Уилям Адамс, стюардесата имала прояви на лошо възпитание и наляла масло в огъня, когато повикала полицията. В резултат петима полицаи го чакали при кацането на самолета в Сидни след полет с времетраене час и половина от Бризбейн.

Тръмп категоричен: Не съм расист

"Благодарение на Господ други пътници свидетелстваха, че тя бе излязла извън контрол", е написал той в Туитър. "Полицията в края на краищата ме освободи." Той поясни, че оказал съдействие на полицията. "Не смятам, че стюардесата е расист, но цялото й разочарование бе насочено единствено към цветнокожите", отбеляза певецът.

Говорител на "Куонтас" окачестви твърденията му като инсинуации. "Получило се е недоразумение на борда на самолета, като ситуацията се е утежнила, защото Уил.ай.ем носел аудио каска и изглежда не е чул забележките на екипажа", каза говорителят. Той пожела успехи на музиканта за останалата част от турнето на бандата.

Авиокомпанията уточни, че е готова да предостави правна помощ на обвинената в расизъм стюардеса. Полицията потвърди, че е разговаряла с екипажа и пътниците и смята случая за приключен.
"Блек айд пийс" изнесе 5 концерта в Австралия, последният от които в Сидни.

Последвайте канала на

БТА
28799 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ох

2019.11.19 | 22:55

4

Аман от негърски расизъм и сексизъм на недоклецани жени !

леле

2019.11.19 | 22:54

3

Черната напаст залива нормалния свят !

jojo

2019.11.19 | 20:39

1

пидал и мангал да си в днешно време

2019.11.19 | 21:53

2

Изглежда си и двете.

Добави коментар

Водещи новини