Георги Христов: Отказвам се от пенсия

  • 24 юли 2019 10:38

  • 7549
  • 1
Георги Христов: Отказвам се от пенсия
© Фейсбук

"Нямам лични данни и пенсия! И се отказвам от 200-те лева, които ще трябва да получа! За хората в нужда да останат! Иначе ще ме е срам!"

С тези думи звездата на родната естрада Георги Христов изрази в социалните мрежи съпричастност към хората в страната, които взимат минимална пенсия. Според големия ни изпълнител, който също както колегата си Васил Найденов, едва ли ще вземе повече от 200 лева пенсия, която вече си е изчислил, предпочита да се откаже от нея за сметка на нуждаещи се възрастни, пише в. "България днес".

"Сам се осигурявам, защото, както знаем, повечето изпълнители няма да стигнем максималния праг на пенсия", обяснява Христов. Според него българинът не е свикнал да си търси правата и това трябва да се промени, ако искаме да живеем в благоденствие. "Аз не съм от този тип. Докато някои не се научат, че в тази държава има закони, които важат за всички, ще продължавам своята борба под една или друга форма с несправедливостите", категоричен е емблематичният певец.

Макар че му остава още доста до пенсия, тъй като е само на 55 години, за Христов липсата на достойни пенсии за хората на изкуството е "морално убийство".

"Какво стана с Борето Гуджунов? А с останалите мои колеги, които си отидоха от този свят в нищета?", пита Христов, който през целия си живот е бил свързан с различни благотворителни каузи. "За мен да помогнеш не е равносилно да се похвалиш. Не трябва да е така", категоричен е Жоро.

В момента певецът е на турне из страната, което минава при небивал успех. Залите са пълни, а хората го посрещат навсякъде с бурни аплодисменти. Турнето "Моят път" започна от зала 1 на НДК през април и вече мина през Плевен, Бургас и Варна, а на 24 септември феновете ще могат да видят звездата в Пловдив.

"Аз съм от хората, които никога не си посипват главата с пепел. Родил съм се в България, тук публиката е създала името ми и винаги съм й задължен. Колкото и да сме малки като пазар, колкото и да е трудно, трябва да продължавам да работя и да се развивам заради тези, които винаги са ме подкрепяли и подкрепят. Страната ни е малка, но сме народ с голямо сърце. Трябва да се опитаме да го отворим към хората, защото в противен случай кръвоносните съдове ще се запушат и то може да се пръсне. По-добре е да сме здрави и с туптящи големи сърца, които да дават топлина", споделя изпълнителят на "Черно и бяло".

Последвайте канала на

Novini.bg
7549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.24 | 11:16

1

evala jore ti vapreki tce ne si maj si majkar no baba bti lili ne se otkazva ot pensia na neia kolkoto i da ima nikoga niama da i stignat.

Добави коментар

Водещи новини