Софка отърва затвора

  • 21 ноември 2018 13:16

  • 2599
  • 0
Софка отърва затвора
© YouTube

Софи Маринова няма да влезе в затвора! Преди месец фолк фурията засне най-новия си клип към песента „Мили мой”, който бе направен върху защитения обект Каменни гъби край Кърджали.

След проверка на Наказателния кодекс, стана ясно, че по силата на чл. 278, засягащ обругаването и повреждането на природни защитени обекти, ромската перла трябва да прекара поне 2 години в затвора. Или най-малкото да плати 20 000 лева глоба за нарушения на целостта на природен обект.

„Няма констатирано нарушение, тъй като органите на реда в местността не са видели лично с очите си Маринова върху Скалните гъби. Затова няма как да бъде санкционирана по този начин”, коментира служител на националното ловно стопанство „Женда”, пише в. „България днес”.

Самата Маринова потвърди, че видеото на песента ѝ е заснето именно при скалните образувания. След разкритията, от местната инспекция по околната среда са извършили проверка, която не е установила увреждания по природния феномен. Така Софи се размина със затвора и глобата.

Режисьорът Люси Иларионов пък призна, че случайно попаднал на това място и дори не знаел, че е защитен природен обект. „Няма нито прегради, нито камери, нито табели. Мисля, че Софи направи много добра реклама на района и сега хората ще посещават редовно Каменните гъби. Софка свърши работата на министерството на културата”, коментира той.

От ловното стопанство обаче обявиха, че има табели, които предупреждават туристите да не се катерят по обекта, а също и че има ограждения и указателни табла, че това е защитен обект. „Има и охрана на целия район, ако тя хване на място извършителите, те ще отговарят пред закона! Ако ли не, няма какво да се направи”.

В клипа участва и любимият на Софи Маринова—Тодор Давидов—Гринго. Той също би трябвало да отговаря пред закона за влизането в защитен обект.

Само преди няколко месеца Гринго излезе от затвора, където прекара 10 месеца. Той бе арестуван и затворен за рекет на айтоски бизнесмен.

Що се отнася до Каменните гъби, те са защитен обект още от 1974 година насам. И се смятат за едно от последните убежища на орел змияр, испанско каменарче и египетски лешояд.

Последвайте канала на

Novini.bg
2599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини