Калина Паскалева: Мъж от ъндърграунда опита да ме изнасили!

  • 20 септември 2018 08:24

  • 77490
  • 3
Калина Паскалева: Мъж от ъндърграунда опита да ме изнасили!
© Instagram

Калина Паскалева издаде новата си книга „Секретно”, в която разказва потресаващи истории на жени, станали жертва на насилие. Избрала това заглавие, тъй като много хора знаят за този сериозен проблем, но малцина са тези, осмеляващи се да говорят за него. А докато се мълчи, броят на пострадалите представителки на нежния пол става все по-голям и вече всяка четвърта българка се е превърнала в жертва на някой насилник. Най-страшното е, че има случаи, в които шамарите са заменени с куршуми. Скандалната писателка е работила по творбата си две години, като сюжетът постоянно се променял. Още самото начало обаче било ясно едно – че в нея ще включи свои журналистически разследвания, пише Love Style.

„Докато пишех книгата, се запознах с много жени, станали жертва на насилие – разкрива Калина. – Провокирах ги да говорят, да споделят своя проблем и да търсим решение с помощта на полицията, психолози и адвокати на базата на моите познанства. Благодарение на всичко това се роди и самата книга, а посланието е да се борим с насилието над жени по всякакъв начин.”  Писателката признава, че е съпреживяла всички истории, но две направо я потресли. Едната й е разказана от момиче, което само я потърсило във фейсбук. То се оплакало, че срещу него имало опит за изнасилване и било пребито, докато почивало на морето. Калина се свързала с полицията и посоченият за насилник бил задържан. „Беше много страшно, защото с момичето говорех часове наред, а то не можеше да се успокои – споделя Паскалева. – Наложи се да се среща с психолози, за да преодолее шока.”

Втората история пък е свързана с тревогите на майка, чиято дъщеря напуска дома си и започва да употребява наркотици и да спи с мъже срещу заплащане. „Жената е правила всякакви опити да се свърже със своето дете, но то не желае да общува с нея – разкрива Калина. – За съжаление след известно време майката е нападната на улицата, а после обират и апартамента й. Самата аз се опитах да говоря с дъщерята, но това така и не се случи.”

В книгата „Секретно” писателката е включила и лични свои истории, които не са по-малко драматични от тези на нейните героини. На Калина й се е случвало бивше нейно гадже, което вече не е между живите, да я пребива Но има и друга история, в която е преживяла опит за изнасилване, и то от мъж от ъндърграунда, добре позната фигура от Пловдив. „За радост всичко приключи с щастлив финал, защото нито ме изнасили, нито ми посегна, тъй като успях да го обезоръжа с думи” – казва Паскалева.Писателката вярва, че книгата й ще помогне на жени, станали жертви на насилие, и е готова да даде рамо на всяка представителка на нежния пол, която я потърси за съдействие.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
77490 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ббб

2018.09.20 | 12:52

3
За кой път ? боклук грозен?

2018.09.20 | 09:04

2
Няма как мъже от "ъндъргръундъ" да те отвлекат от библиотеката. Като се врете при такива, ще си поемете негативите.
Viagrata

2018.09.20 | 08:39

1
Ehhh

Добави коментар

Водещи новини