Фатална ромска красавица подпалила вендетата в Шекера

  • 09 юли 2017 07:04

  • 74714
  • 11
Фатална ромска красавица подпалила вендетата в Шекера
© Булфото (архив)

Фатална ромска красавица подпали вендета между две големи фамилии в пловдивската Шекер махала. Майката на две деца Недрет Нетя пристанала на имащия славата на женкар Румен Рангелов с прякор Лисана. Така не само посрамила своите хора и свекър си Ариф Шабан Асан, но и хвърлила във вражда два рода, които на всичкото отгоре са и съседи, тъй като живеят на една и съща улица в махалата – ул. „Латинка”.

Любовната драма станала причина за дълги междусъседски конфликт, завършил на 2 юли 2017г. вечерта с клане, стрелба и седем арестувани. От тях окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на Рангел Илиев Рангелов с прякор Рамадан на 57 г. и на сина му Румен Рангелов – Лисана, които ще отговарят пред Темида за опит за убийство. В същото време обаче фаталната ромска красавица отдавна е напуснала Шекер махалата и вече живее в Германия.

Фактологията на събитията какво точно се е случило във фаталната неделна вечер на 2 юли т.г. и каква е предисторията разказаха в съда по време на мярката за неотклонение на Рангел Рангелов адвокатите му Станимир Вълчев, Кирил Николов и Даниела Витанова.

Около 21:00 часа Рангел се прибирал в махалата с белия си микробус „Фолксваген” от пазара в село Костиево, където продавал дини. До него на предната седалка се возела внучката му на 12 години Мелиса Мустафа, която е дъщеря на сина му Румен. Когато минал пред къщата на съседите врагове на ул. „Латинка” № 4, те го нападнали, твърдят защитниците на Рангел.

Версията на прокуратурата е друга, а именно, че Рангел Рангелов – Рамадан първи нападнал комшиите си, като пробол с 20-сантиметров нож в гърба свекъра на Недрет - Ариф Асан, който по чудо оцелял. „На ул. „Латинка”4 има три къщи с общ двор, в които живеят общо 5 семейства роднини. Когато Рангел Рангелов минал покрай Ариф Шабан Асан и други двама мъже, спрял микробуса, защото Шабан му махнал. Ариф отишъл до шофьорската врата и казал на Рангел да посъветва сина си да не се закача с неговия род. Веднага след това Ариф Асан му обърнал гръб, а в афекта си Рангел извадил от жабката кухненски нож, настигнал Ариф и го пробол в гърба. Раната била в лявата половина на гърба, близо до сърцето”, разказва прокурор Делян Пинчев, пише "Монитор". Тази фактология бе контрирана от защитата на Рамадан. Според тяхната версия обяснението на Рангел пред разследващите за враждата между двата рода е извънбрачната връзка между сина му Румен и снахата на пострадалия Ариф Шабан Асан – Недрет.

Разпитана е 12-годишната внучка на Рангел – Мелиса Мустафа, която е разказала, че когато се връщали с дядо си от пазара в село Костиево, микробусът им бил спрян от другия род насила, разказа адвокат Станимир Вълчев. Хората от враждебния род носели брадви и метални пръти, с които започнали да удрят по буса. Рангел бил изваден от автомобила и бил набит, а детето избягало от страх, но също отнесла няколко удара. „За да спре нападателите си и да се спаси с внучката си, Рангел е пробол в гърба Ариф Шабан Асан, но не е искал да го убива”, каза адвокатът. И той, и колегата му Кирил Николов подчертаха чистото съдебно минало на Рангел.

„Драмата е чудовищна, защото Румен – синът на Рангел, имал славата на мъж, който оправял чуждите жени. За ромската етническа общност подобно посегателство често пъти е много тежко и от това се ражда и ескалира конфликт. Стигнало се е до извода, че на Румен и неговото семейство трябва да се отмъсти”, обясни и адвокат Кирил Николов. По думите му близо месец преди кървавото нападение с клане и стрелба от 2 юли, е подавана жалба от клиента му срещу другия род отново за насилие. „Жалба съм писал до прокуратурата за заплахите от Ариф Шабан Асан срещу Румен Рангелов. Първият заплашвал сина на Рангел задето оправя чуждите жени, включително и неговата снаха. А тя наистина е много хубава жена”, заключи адвокат Кирил Николов.

Той не пропусна да подчертае, че при мелето от 2 юли вечерта наръганият Ариф е ударил с брадва по главата обвиняемия Рангел Рангелов.

Съдът не се трогна от пледоариите на тримата му адвокати и прати Рангел за постоянно в ареста, което определение не е окончателно и може да бъде обжалвано. Синът на Рангел – Румен, пък е в болница с прострелна рана в крака. Той също е на мушката на прокуратурата, тъй като след като баща му Рангел наръгал Ариф с нож в гърба, се появил с ловна пушка и изстрелял един куп сачми по хората от вражеския род.

"Лисана вървеше по улицата, а зад него имаше поне 30- 40 мъже. Те хвърляха по нас стъклени бутилки, камъни, керемиди. Носеха и брадви, а Лисана, който е с българското име Румен, стреляше с ловна пушка”, разказаха Христо Асенов и неговите роднини. Докато Лисана стрелял, в двора и пред къщата на Христо имало около 10 деца – негови внуци, братовчеди и племенници. Най-малкото било на година и половина. Друг пък от задържаните стрелял с преправен на боен газов пистолет, разказаха още местните хора. Един от куршумите влязъл в стаята и се забил на милиметри от седяща на стола възрастна жена.

„Страшно беше много, а после дойдоха полицията с каските. Като чухме стрелбата и се скрихме”, разказват още жените от рода на Христо Асенов.

Десетина дни преди кървавата вечер на 2 юли Лисана отново стрелял в махалата и отново повод за яда му била фаталната Недрет. Фамилиите от ул. „Латинка” продължават да се срамуват от случилото се. Те считат изневярата за голям грях и още по-голямо опозоряване. Поради тази причина хората от тази част на Шекер махалата отказват да говорят за причините и ако изобщо нещо промълвят за Недрет, то е само да кажат някоя обида за морала й като жена.

Мярката за неотклонение на Румен – Лисана, бе гледана в болничната му стая в УМБАЛ „Св. Георги”, където е настанен за лечение. Съдът специално мести заседанието си в здравното заведение поради становище на лекарите, че Румен не може да бъде транспортиран до сградата на Съдебната палата в Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
74714 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
1837-1873

2017.08.11 | 01:34

11
Имам чувството, че четох сценария на Индийски сериал....
хайде вече

2017.08.11 | 01:33

10
Еднопосочни билети за Индия! Да се интегрират в прародината си.
циганомразец

2017.07.26 | 11:43

9
циганска пачавра!!!!!!!!! СМЪРТ ЗА ЦИГАНИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ1
Петя

2017.07.14 | 23:48

8
Усра усмърде квартало
Ели

2017.07.14 | 23:48

7
Какво? "Красавица" моля? Все едно да кажеш на хлебарка красавица хахахахаха моля ви!

2017.07.12 | 00:44

6
Да се избиват тяхна си работа какво ни занимавате, все едно турски сериал ....
някоя си

2017.07.12 | 00:44

5
По-скоро индийски.

2017.07.12 | 00:44

4
"Красавица". Минала ама подминала красивото.

2017.07.12 | 00:44

3
Tova ako stane v Amerika -shte ima 35 ybiti za 1a minuta s avtomaticna pyshka..
леле

2017.07.12 | 00:44

2
Ако това е красавица.... леле мале !

Добави коментар

Водещи новини