Уникални вдъхновения за аранжиране на градина

  • 16 септември 2015 14:11

  • 17392
  • 0
Уникални вдъхновения за аранжиране на градина
©

Да притежаваш градина е просто великолепно, но за някои от нас това си остава просто далечна мечта. За щастие, идеите за аранжиране на градина, с които ще ви запознаем, намират приложение дори и на балкона!

Изпълнението на тези проекти е лесно и не изисква много вложени средства, а финалният резултат е наистина впечатляващ. Необходими са единствено богато въображение, желание и любов, а с малко професионална помощ - всички идеи лесно се превръщат в реалност!

Красива кула от цветя

Това е една много красива и цветна идея, която внася настроение и свежест, а изпълнението й изисква минимални усилия. Независимо дали сте се захванали с аранжиране на градина или балкон, цветната кула ще донесе пъстро великолепие навсякъде. Необходими са ви няколко саксии, разбира се, с дупки на дъното. Вие определяте цвета или бройката. Изключително важно е да изберете такива, които лесно влизат една в друга, така че внимавайте с размерите и формата.

Следващите стъпки са лесни като детска игра - напъхвате всички саксии, подреждайки ги във формата на кула, и започвате да пълните всяка една с пръст. Посяването на семенцата и поддръжката са си съвсем обичайни. Единствената особеност е да изберете правилните семена. Твърде големите или увивни растения, трудно биха могли да оцелеят в подобни условия. Няколко подходящи примера са теменужките, здравеца и хортензиите. Посъветвайте се с професионалистите в градинския център, за да ви дадат още много идеи в избора на правилните цветя.

Виж още: 7 идеи за балкона през лятото

Саксия - таралеж

Направете си саксия-таралежче сами! Толкова е лесно и сладурско, освен това излиза изключително евтино. Нуждаете се единствено от пластмасова бутилка, коноп и някакви камъчета или мъниста за очичките.

На снимката всичко се вижда ясно - изрязвате бутилката в средата, като оформяте достатъчно голяма дупка, в която после да напълните пръст и да посадите растението. Преди това е необходимо да обвиете бутилката с конопа, което лесно може да се постигне, като използвате лепило. Накрая прикрепяте очичките, по желание оцветявате капачката с черен маркер, за да е по-автентично нослето... и - воала! Получава се една необикновена и забавна декорация за градината или балкона, която ще радва всички у дома.

Виж още: Практични приложения на празни бутилки

Боядисани камъчета

Ето една идея за аранжиране на градината или балкона, в която можете да включите и децата! Цветните камъни са страхотен елемент, който пасва идеално във всяка саксия. Ако отглеждате подправки, бихте могли да надпишете камъчетата с имената им. Боядисването може да стане по всевъзможни начини, дори с флумастери, но темперните боички и завършек с лак, дават най-добри и ярки резултати. Проявете максимално въображение, позволете и на децата да вложат цялата си фантазия и се насладете на своите собствени творения!

Поставки за свещи с подръчни материали

Когато става въпрос за аранжиране на градина, свещите са незаменима част от декорацията. Те допринасят за постигането на комфорт, уют и топлина и внасят спокойствие. А какво по-хубаво от това, сами да положим усилия в направата на поставките? По този начин правим местенцето "свое", а любовта, която внасят тези малки елементи, със сигурност променя изцяло атмосферата.

Материалите, които бихте могли да използвате, са наистина разнообразни - стъклени чаши, бутилки, дървени кутийки, порцеланови съдове... Изключително интересна е и идеята от първата снимка, за поставка, направена от тел. Поредната възможност да проявите въображение!

Ако желаете помощ в процеса на аранжиране на градината или балкона, заявете проект при нас. В рамките на 24 часа ще получите оферти от най-добрите професионалисти на конкурентни цени! Разгледайте техните бизнес сайтове и оставената за тях обратна връзка и се спрете на най-талантливия озеленител.

Последвайте канала на

17392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини