"40° Географска ширина" - дизайн в София, вдъхновен от Манхатан

  • 04 септември 2015 11:27

  • 15543
  • 0
"40° Географска ширина" - дизайн в София, вдъхновен от Манхатан
©

„Моят дом е моята крепост“ - това е мотото на много хора, за които уютът и комфортът на дома са приоритет номер едно. За тях изключително важно е, когато са у дома, да се чувстват спокойни и защитени, далеч от забързания и напрегнат начин на живот. Разбира се, има и хора, които животът на бързи обори ги привлича.

Днес ще ви представим един интериорен дизайн, реализиран изцяло по желание на собственика, който винаги е харесвал именно живота на „бързи обороти“, спиращите дъха гледки на Ню Йорк и по-специално на квартала Манхатан. Интериорният дизайнер на Моми Студио, Антония Саранеделчева, успява да улови атмосферата и излъчването на изпълнения с много живот, енергия и стил квартал Манхатан. Именно и местоположението на Ню Йорк върху картата на света е вдъхновило дизайнера да нарече своя интериорен проект „ 40° Географска ширина“.

Мезонет с площ 194 кв.м.

Собственикът на жилището се доверява изцяло на опитния дизайнер, като му дава пълна свобода на действие, за да реализира предварително одобрения проект за интериорен дизайн на дома. Мезонетът в София е с площ от 194 кв. м. и разполага с очарователна гледка към Витоша. Апартаментът е съставен от три спални, две бани, просторна дневна, кухня и трапезария, както и прекрасна тераса с изглед към планината.

Дневна

Ще започнем нашето представяне от стаята, в която семейството прекарва най-много време, а именно дневната. Няма как да не ви направи впечатление колко светла и просторна е тя, а това се дължи на факта, че едната стена е почти изцяло изградена само от прозорци. На отсрещната стена се намира модерна и стилна стенна композиция, чийто цветове - жълто и сиво, наподобяват светещите нощем реклами, както и жълтите светлини на прозорците на небостъргачите в Манхатан, кварталът, който никога не спи. Гледката през деня е абсолютен антипод на нощната яркост, като всички сиви нюанси от сградите, асфалта и небето са умело предадени върху мебелите, текстила и стените. Глътка свеж въздух в този „забързан“ интериорен дизайн са всички зелени акценти, които сякаш са дошли от големия Сентръл Парк.

Кухня

Трапезарията и кухнята е изключително стилни и изчистени, а кухненското обзавеждане е решено изцяло в бяло, само хладилникът и аспираторът са инокс.

Трапезария

Преходна зона, водеща към просторна тераса, свързва дневната и кухнята с трапезарията.

Коридор

Няма как да пропуснем и известния „Бруклински мост“, чиито фотографии изключително умело са преплетени в интериорния дизайн на коридора.

Ефектът на огледалото

Друга изключително сполучлива закачка и препратка към Бруклин са графитите в плочките по пода пред входната врата.

Спалня

Идеята за обзавеждането на голямата спалня е вдъхновена от една любима снимка на родителите, заснела яркото пълнолуние, огряващо красивия Манхатан. За да се постигне този красив ефект, дизайнерът решава да вгради нощната лампа в таблата на леглото. По този начин се постига приглушената романтична атмосфера нощем.

Детска стая

Детската стая, е изключително светла и просторна, а това е постигнато чрез множеството прозорци и светлина, която има в изобилие в помещението.

Замаскиран гардероб

Тийнеджърите, две момчета, имат желание в интериорния дизайн на тяхната стая да присъства Ню Йорк в целия си блясък. Това от своя страна дава идеята на дизайера Антония Саранеделчева, че вратите на гардероба биха могли да бъдат идеалното място, където талантливата художничка Калина Тонева да нарисува панорама на града върху вратите на гардероб в детската стая.

Ако сте се вдъхновили да направите интериорни промени и във вашия дом, пуснете заявка, за да се свържете с опитни архитекти и дизайнери.

Последвайте канала на

15543 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини