Сервиз за хранене - цени

  • 23 ноември 2015 11:05

  • 32650
  • 0
Сервиз за хранене - цени
©

Сервизът за хранене е една от онези вещи, които присъстват в ежедневието ни постоянно и неизменно и които могат да допринесат за по-доброто ни настроение с красотата и качеството си.

Всички новодомци са изправени пред трудния избор какъв сервиз за хранене е най-подходящ за тях. Разбира се, материалите и елементите при всеки комплект са главна предпоставка за различните цени, които могат да варират в голяма степен. Но нека разгледаме някои основни видове, които биха паснали перфектно на кухнята ви.

Какво включва сервизът за хранене?

Стандартно сервизите за хранене се състоят най-вече от чинии. В един комплект можем да открием различно количество, дълбочина и размери на съдовете. Най-традиционната комбинация включва: 6 броя дълбоки чинии, които са подходящи за супи и друг вид течност; 6 броя малки такива, за които се смята, че са за предястие и 6 броя за основно, които съответно са и с по-голям диаметър. Комплект от този тип включва и голяма купа за салата. Цените тук варират от 40 до 200 лева, като решаващ фактор е материалът, от който са изработени съдовете.

Вижте още: Монтаж на вана

Порцеланов сервиз за хранене

Порцелановите съдове на всяка маса са класика и едновременно с това разкош. Няма нищо по-изискано от порцелан с красиви орнаменти и дискретни рисунки, особено ако са направени от майсторска ръка. Недостатъкът на този материал е, че е изключително чуплив и не е подходящ за ежедневна употреба. Ако искате да се сдобиете с порцеланови съдове, ще трябва да отделите между 130 и 180 лева за комплект от 19 части. В случай че желаете комбинация със сервиз за кафе, цената ще варира между 250 и 300 лева за качествена изработка.

Стъклен сервиз за хранене

Прозрачните чинии и други съдове внасят на масата изтънчена демократичност. Не трябва да се забравя, че цветното стъкло променя своя оттенък в зависимост от колорита на покривката. През последните години стъклените сервизи за хранене станаха най-предпочитани заради достъпните си цени и цветово многообразие. Цените им варират между 55 и 100 лева за традиционен комплект от 19 части.

Вижте още: Лепене на тапети - цени

Керамичен сервиз за хранене

Керамичните съдове също са високо търсени заради устойчивостта и ниската си цена. Те са изключително подходящи за ежедневна употреба, могат да се мият в миялна машина, без да се притеснявате за покритието им. Макар да не изглеждат толкова луксозни като стъклените и порцеланови сервизи, керамичните съдове също могат да бъдат невероятно стилни, ако се спрете на черно-бяла комбинация. Можете да ги намерите на цени между 30 и 70 лева за традиционен комплект. Дори да комбинирате със сервиз за кафе в същата гама, сумата, която ще трябва да отделите, няма да надхвърли 100 лева.

Ако сте се нанесли скоро в ново жилище и сте отпразнували с приятели и роднини, навярно сте получили вече поне един комплект. Но при нужда от ремонт на кухнята или дневната, в MaistorPlus можете да направите безплатно запитване. В рамките на 24 часа различни специалисти в областта ще ви изпратят оферти с цени. Разгледайте профилите им, както и мненията от предишни клиенти и изберете най-добрия вариант за вас!

Последвайте канала на

32650 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини