Вратата на гаража не пази единствено колата ви

  • 21 ноември 2019 13:32

  • 45446
  • 0
Вратата на гаража не пази единствено колата ви
© Sportal.bg

Вратата на вашия гараж има няколко функции и да пази колата ви е само една от тях. Ако ви предстои да купувате за първи път или да сменяте вратата на гаражи си, трябва да имате предвид доста неща. Какви точно, ще ви разкажем с помощта на нашите партньори Hörmann, които имат дългогодишен опит в областта.  

Но да се върнем на въпроса - какви качества трябва да притежава вратата на вашия гараж, за да спите вие и колата ви спокойно? Тя трябва да е здрава външно, да се отваря плавно, да се затваря плътно, да е с добре работещи механизми, които в никакъв случай не бива да са износени, и по възможност, да е красива. Разбира се, последното е въпрос на вкус, а нашите партньори Hörmann, разполагат с десетки покрития и могат да задоволят и най-претенциозните си клиенти. За най-новите покрития Duragrain можете да научите във видеото.

Една фамилия, превърнала се в синоним на качество - Hörmann

Но най-важното качество е безопасността. Много хора не осъзнават, че макар вратата им да не изглежда стара, тя може да е опасна заради износени части или некомпетентно извършен монтаж. Затова е важно да отбележим, че повърхностите, които докосвате, са специално проектирани, за да ви предпазят – практически не съществува място, на което е възможно да се порежете, а при секционните врати дизайнерите на Hörmann, са проектирали така панелите, че е невъзможно да се прищипете. Автоматичното задвижване на гаражните врати е проектирано с перфектна защита, която при движение засича обекта и реагира автоматично за под една секунда – така можете да сте спокойни, когато вашето дете или домашен любимец свободно играят около гаража. Гаражните врати Hörmann се предлагат с механизъм за спиране и реверсиране на вратата, който гарантира, че тя ще спре незабавно, щом срещне препятствие. Ако не ни вярвате, вижте видеото, в което предизвикахме самия управител на Hörmann България, Борис Главчовски, който лично ни демонстрира колко сигурни са вратите им.

Задвижването Hörmann ProMatic (което се предлага и с вариант за акумулаторна батерия при гаражи, които нямат достъп до електричество) или SupraMatic разполага с вграден ограничител на силата. Той спира движението на вратата, ако при затварянето платното се натъкне на препятствие, или ако при отваряне дете се опита да се вдигне заедно с вратата. Дори при прекъсване на електричеството аварийното деблокиране прави възможно лесното и бързо отваряне на вратата и по този начин влизането и излизането от гаража.

Гаражът - домът на твоята кола

Затова казахме в началото, че гаражните врати Hörmann, с автоматичен механизъм и функция "стоп" не пазят единствено колата ви - те могат да предотвратят сериозни инциденти с дете, домашен любимец или колата ви. Освен това имат механична защита срещу насилствено отваряне и така крадците не могат да отворят веднъж затворилата се врата, без да предизвикат сериозни щети по нея.

Какво още трябва да имате предвид при избора на врата, вижте във видеото:

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
45446 0

Свързани новини

Водещи новини