Тенденции при покривните системи през 2015 година

  • 04 ноември 2015 09:17

  • 11736
  • 0
Тенденции при покривните системи през 2015 година
©

Макар много хора да смятат, че покривът е елемент от дадена постройка, която не търпи особено развитие, това съвсем не е така. Дори и при него съществуват актуални тенденции и новости, според които собствениците на къщи или сгради правят своя избор.

Развитието на покривните системи се дължи най-вече на новите архитектурни стилове и желанието на хората техният дом да има собствена визия и да се отличава от другите. Ако и на вас ви предстои ремонт на покрив през есента и се чудите кой е най-удачният избор за вашата къща, не се колебайте да се обърнете към специалистите в тази област.

Метален покрив за модерна визия

Металният покрив е много нашумял строителен материал, който се полага върху жилищни, търговски и индустриални сгради. Съществуват различни видове метални профили и стилове, които да паснат при почти всякакви строителни ситуации. Металните керемиди, вълнообразни или трапецовидни, са предварително пресовани покривни листове, изготвени от висококачествена горещо поцинкована стомана. Металните покриви могат да наподобяват характерните шарки на глинените керемиди, дървесината, дървените летви или викторианските метални плочи.

Вижте още: Соларни панели или соларни керемиди

Вентилиран покрив с битумни керемиди

Много собственици на къщи решиха да се доверят на скатните покриви с битумни керемиди. Тенденцията, че е все така актуална и през 2015 година заради практичността си. Тя позволява подпокривните пространства да бъдат напълно използваеми, без това да оказва сериозно влияние на сметките за отопление и вентилация. Тази покривна система дава изключително добри резултати при нашите климатични условия - високи температури през лятото, заледяване и сняг през зимата.

Топли и студени покривни системи

И двата вида добиха голяма популярност през тази година. Изборът между топла и студена покривна система зависи изцяло от нуждите на вашата къща. Топъл покрив е този, при който топлоизолацията е по надзидните стени и по скатовете на покрива - най-често между ребрата. Тоест, ако имате вила в планината, която посещавате най-често през студените месеци, то за вас топлият покрив е най-удачният вариант. По-лесно и евтино е да се направи студен покрив. Това, което го отличава, са повърхностите, отблъскващи слънчевите лъчи, които пречат на нагряването.

Вижте още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт?

По холандски - покрив от естествено дърво

Покривите от естествен дървен материал започнаха да стават особено популярни и в България. За съжаление, цените им все още са твърде високи за нашия пазар, но ако искате да сте в крак с тенденциите и да се сдобиете с красив покрив, който ще ви служи вярно дълги години, това е един удачен избор. Естественото дърво, особено кедърът, има доста по-висок изолационен ефект, в сравнение с други материали, така че инвестицията ще ви се върне многократно от сметките за отопление и вентилация.

Избрахте ли вече оптималния вариант за вашата къща? Ако все още имате колебания и съмнения, можете да се обърнете към нашите специалисти, които с удоволствие ще ви консултират. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите различни оферти за вашия проект. Освен това, така ще можете да прочетете препоръки и мнения за даден изпълнител, което ще улесни значително избора ви на професионалист.

Последвайте канала на

11736 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини