Двойка канадци пренощуваха в Лувъра

  • 02 май 2019 08:20

  • 20737
  • 0
Двойка канадци пренощуваха в Лувъра
© Pixabay

За първи път от няколко столетия Лувърът имаше гости за пренощуване. Двойка от Канада спечелиха тази изключителна привилегия след конкурс, в който участваха над 180 000 кандидати. Събитието е част от честванията за 30-ата годишнина от поставянето на стъклената пирамида пред най-посещавания музей в света, предаде БНТ. 

26-годишната студентка Даниела, която изучава реставрация, е щастливката, на която се падна честта да прекара една нощ в знаменития музей. Тя спечели наградата с есе на тема "Защо бихте били идеалният гост на Мона Лиза?"

Есето на Даниела явно е предало на журито цялата ѝ любов и страст към изкуството, защото тя получи възможността да пие шампанско в компанията на приятеля си Адам, на метри от портрета на жената с най-енигматична усмивка в световната живопис.

"Написах, че съм реставратор и любител на историята на изкуството, така че с нея имаме много теми за обсъждане, също - че ще ѝ донеса питие и нещо за хапване, ако е гладна и ще си побъбрим и ще се усмихвам", казва Даниела. 

Последните обитатели на някогашния дворец го напускат в средата на XVIII век и оттогава в него не е живял никой. Даниела и Адам вечеряха недалеч от Венера Милоска, а спалнята им беше специално поставена за случая пирамида, наподобяваща тази пред Лувъра.

"Лувърът празнува 30-ата годишнина на пирамидата и искахме да направим нещо необикновено, в което да участват обикновени хора", каза Ан-Лори Беатрикс, администратор в Лувъра.

Идеята за преспиване в Лувъра е на компания за настаняване, които възнамеряват да започнат да предлагат специални частни посещения и камерни концерти сред стените на музея.

Последвайте канала на

Novini.bg
20737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини