1.2 млн. жилища у нас - необитавани

1.2 млн. жилища у нас - необитавани Pixabay

Проектът на Национална жилищна стратегия, разработен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, бе обсъден вчера по време на семинар „Възможности за адресиране на жилищните нужди на уязвими групи чрез Национална жилищна стратегия 2018-2030 г.“

Събитието, организирано съвместно от регионалното министерство и европейската програма РОМАКТ, се проведе в Пловдив.

Целта на дискусията бе общини, неправителствени организации и заинтересовани страни да се запознаят със Стратегията и да допринесат за развитието й чрез дебат по различните аспекти на жилищната политика и отразяване на потребностите на всички граждани, включително уязвимите лица.

„Убедени сме, че общините са най-добре запознати с жилищните нужди на местно ниво и как те да бъдат адресирани по най-ефективен начин. Затова наша цел е да се насърчи и подпомогне тяхното участие в прилагането на националната жилищна политика“, посочи регионалният заместник-министър Малина Крумова, която участва в дискусията.

Прочети повече ТУК.

Спорт

Коментари

  1. 2018.10.26 | 17:15

    бих го запалил отколкото да го отдам на циганин или мигрант не им далжим НИЩО НА ТАЯ ПАСМИНА


  2. 2018.10.07 | 21:44

    Ако аз имам жилiща, защото работя, получавам заплата, която обезпечава закупуване на жилище (било то първо, второ, трето жилище т.н.), за което/които плащам съответен данък, но общинската пасмина реши че са ми много, на какво основание общински служби ще се разпореждат с частен имот? Ако желанието е да "подпомагаме" някого, защото "ти" имаш, а той няма...или се пререгистрирам като фондация - поне данъците са нищожни...или се изнасям, продавам всичко и "майка б(не случайно с малка буква)ългария" да се оправя без мен...

  3. 2018.09.24 | 14:51

    "УязВЕНите" от мързел и тунеядство групи, научени да живеят на чужд гръб (с изключение на истинските инвалиди), да изразходват безкрайната си енергия, с която непрекъснато и безразборно правят деца, за да си направят жилища, вместо държавата сега подло да подготвя начин за заграбване на жилищата на другите хора.

  1. 1

Напиши коментар

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?