Мебели от палети за по-уютна и красива тераса

  • 30 октомври 2015 17:40

  • 35732
  • 0
Мебели от палети за по-уютна и красива тераса
©

Мебелите от палети са едно изключително модерно и икономично решение за обновяване на дома, което придобива все по-интересни форми. Доскоро ги наблюдавахме предимно в дневната и спалнята, но днес те превзеха и нашите тераси!

Вдъхновете се с тези креативни идеи и споделете с нас страхотните резултати, а при всякакви трудности, свързани с ремонта у дома, се доверете на квалифицираните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Създайте си удобно кътче за отдих

Това предложение е подходящо, както за двора, така и за терасата, затова запретнете ръкави и си сглобете уникално диванче от палети. Придайте доза индивидуалност на местенцето си, като боядисате новия диван в наситен цвят, а за повече удобство добавете меки подложки и декоративни възглавнички.

Виж още: Мебели от палети: Как да изберем подходящ материал за своите проекти

Уединението вече е възможно и в градски условия

Ако ви е омръзнало да срещате любопитните погледи на съседите всеки път, когато пиете кафе на балкона, издигнете симпатична облицовка на балкона от палети. Тя може да се превърне и в облегалка за диван от същите материали, като за още повече комфорт можете да добавите компактна масичка.

Подходящото място за вашите красиви цветя

Едва ли има по-хубава гледка от тераса, обсипана с прелестни цветя! Старите дървени палети могат да ви бъдат от полза и тук, защото с тяхна помощ можете да сътворите уникален вертикален цветарник за своя балкон!

Още една страхотна идея

Подобно решение е този хоризонтален цветарник, който съхранява автентичния вид на палетите. Освен красиви саксии с цветя, на него можете да поставите и различни декорации, като свещи или малки вази. Ако пък оригиналния вид на палетите ви омръзне, можете да ги боядисате или украсите по ваш вкус!

Осигурете си стабилна основа

Тъй като обикновено диваните и пейките от дървени палети стават ниски, можете да създадете надеждна опора, върху която да наредите материалите. Тук отново важи правилото, че за по-приятно излежаване върху дивана е необходимо да добавите меки дюшеци, подложки или възглавници. Създайте красиво цветно съчетание от декорации, които да допълват вида на вашата „арт инсталация“, а ние гарантираме, че тя ще впечатли вашите гости!

На по чаша чай

След натоварения ден в офиса се отдайте на дълги разговори с приятелка на това красиво творение. Необходими са ви само няколко стари палети, усещане за симетрия и подходящата доза сръчност, за да снабдите терасата си с тази очарователна мебел бързо и лесно! А ето и бонус идея – за свързване изберете масичка с метална основа. Тя не само ще разчупи визуално конструкцията, но и ще й осигури по-голяма стабилност.

Хитра идея на колела

Ако обичате да размествате мебелите често и постоянно ви хрумват все по-добри идеи за разположението им, си създайте цветарник от палети, но на колела. Можете да го направите на един или повече етажа, а защо не и във вид на стълбички? Подвижността му ще ви позволи да дадете воля на въображението си и да предприемете поредното обновяване на терасата, без това да ви коства време и усилия.

Ако ви останат излишни материали…

С колкото и етажа да го снабдите, за цветарника от палети едва ли ще използвате твърде много дървен материал. Затова, ако ви останат няколко палети в повече и имате достатъчно пространство на терасата, можете да сглобите цял модул, на който да прекарвате оставащите слънчеви следобеди.

Кажете „да“ на декорациите

А ето и решение, подходящо за закрита тераса. С помощта на палети, шаблон и боя можете да се превърнете в истински художник! Съчетайте тази идея с пълно обзавеждане от палети за терасата и ви гарантираме, че тя ще се превърне в новия ви източник на вдъхновение занапред!

Виж още: 9 свежи идеи за маса от палети

Сервирайте със стил и артистичност

Ако пък мащабните проекти не са вашата страст, можете да сътворите интересен поднос от дървени палети, като кокетно допълнение към сутрешното ви кафе. То ще придаде уют и красота на вашата тераса, като не забравяйте, че от оставащите палети можете да създадете и други интересни декорации и дребни елементи.

Невероятна атмосфера вече и на балкона

Добавете капка романтика към приятните летни вечери, прекарани на терасата, като поставите подобни красиви свещници, чиято основа е направена от палети. Те ще придадат истински вълшебна атмосфера, а в комплект с топло одеало и книга в ръка ще се чувствате точно като на мечтаната почивка.

Събудете детското в себе си

Отдадени на спомени за детските дни, можете да се отпуснете на прекрасна люлка от палети. Препоръчваме да я поставите на верандата, ако разполагате с такава, или пък на терасата, стига пространството около люлката да е напълно обезопасено.

Столче, превърнато в малка китна градина

Да речем, че сте си направили няколко симпатични табуретки от дървени палети, но вече не се нуждаете от тях. Защо да ги изхвърляте, като те могат да станат основа за прекрасни цветарници, подходящи за малки и тесни тераси и балкони.

Необходим елемент за всяка тераса

Безспорно всеки балкон или тераса има нужда от няколко стола. Спестете си безкрайно обикаляне по магазините в търсене на перфектните столове и просто си направете такива сами с помощта на добра идея и няколко стари палети. За съвършен ефект ги лакирайте, като не забравяйте да помислите и за устойчивостта им.

Олицетворение на хармонията

Ако си мечтаете за невероятна градина, в която да посрещнете настъпващата есен, не се колебайте и превърнете терасата в подобно райско местенце! В този случай мебелите от палети са едно наистина оригинално и практично решение, особено подходящо за ограничен бюджет.

Виж още: Практични легла от палети за всеки дом

Удивителен бар на открито

За финал ви представяме един неповторим бар от стари палети, като перфектното допълнение към вашата тераса, особено ако тя разполага с такава невероятна гледка. Но тъй като подобно начинание изисква опитната намеса на доказан специалист, напомняме, че той е само на един бутон разстояние. За целта направете безплатна заявка в MaistorPlus и разгледайте многобройните предложения на нашите квалифицирани майстори, способни да сбъднат всяка идея за мебели от дървени палети!

Последвайте канала на

35732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини