3 оригинални и креативни подхода към уличните мебели

  • 06 октомври 2015 13:11

  • 27421
  • 1
3 оригинални и креативни подхода към уличните мебели
©

Градските паркове дишат в ритъма на свой живот, вдъхнат им от токчетата на елегантната дама, кецовете на отдадените на джогинга, игрите на веселата компания, искрения смях на децата. Неизменна част от атмосферата на тези големи градини са подканващите към глътка отдих пейки.

Дори повечето от нас да ги приемат за даденост, те са там, в наша услуга, благодарение на труда на своите дизайнери. В тази статия ще ви покажем 3 оригинални и креативни подхода към уличните мебели, а ако си пожелаете някоя от тях, можете да се консултирате с озеленителите в нашия сайт и да преобразите градината си.

Арт-инсталация в Димитровград

Интересната арт-инсталация, която виждате на снимката, е съвместна разработка на дизайнерите от "ModelArt Studio", Факултета по технически науки в Нови Сад и община Димитровград в Сърбия. Дължината на пейката достига впечатляващите 10 метра.

Вижте още: Защо в парковете и градските градини има пейки, а не столове?

Параметрично компютърно моделиране



Формата на интересния дизайн е постигната с помощта на параметрично компютърно моделиране, което впоследствие е "материализирано" във физическата си форма. Идеята на проекта е да се проследи влиянието на уличните мебели върху социалния живот. Една от основните роли на пейките е да сплотяват хората, а такава с дължина от 10 метра може да постигне завидни резултати в подобно начинание.

Пейките, в които и краката ви ще се влюбят!



Познавате блаженството, при което след дълъг, изморителен ден, се отпускате на дивана и протягате краката си напред, върху стола или табуретката. Благодарение на дизайнера Томас Бернстранд това приятно упражнение излиза извън стените на дома и може да се изживее под открито небе, докато сте навън, в града.

Максимално удоволствие от почивката



Тези пейки със сигурност могат да предложат максимално удоволствие от почивката. Облягате се удобно назад, опирате пулсиращите от продължително вървене или стоене крака в предната част, и се потапяте в сюжета на любимата си книга или пък в погледа на любимия човек. Има достатъчно дейности, които да упражните с участието на тази улична мебел, при това, този път с напълно отпочинали глезени.

Вижте още: Как да си направим градинска люлка от палети

А днес взехте ли си пейката?



Ако имате кратък списък със задължителни неща, които винаги носите със себе си, когато отивате в парка, то изобретението на дизайнера Роджър Мартенс несъмнено ще стане част от него. Представете си да можете сами да избирате къде точно да има пейка в парка, в града, на плажа, без да зависите от общия градоустройствен план.

Вижте още: Направете си градинска пейка около дърво

Мобилна пейка за дърво



Удобната мобилна пейка може да бъде закрепена за всяко дърво с помощта на колани, които просто трябва да се обвият и пристегнат около него. Така можете да осигурите почивка на мига, без да се налага да обикаляте алея след алея в търсене на свободно място за сядане.

Кой е вашият фаворит сред трите оригинални и креативни подхода към уличните мебели? В случай че си представяте някои от тях в своята градина, достатъчно е да потърсите съдействие от мебелните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Заявете безплатно проект, сравнете получените оферти от изпълнители и препоръките към тях. Изберете с кого да работите и, след завършване на възложената работа, споделете своята оценка в платформата.

Последвайте канала на

27421 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
марги

2018.01.25 | 22:05

1
Значи да ходя на разходка с пейка на гръб!?

Добави коментар

Водещи новини