Цветът Марсала навлиза в интериорния дизайн през 2015г.

  • 16 септември 2015 17:14

  • 17172
  • 0
Цветът Марсала навлиза в интериорния дизайн през 2015г.
©

Червеникаво-кафявият цвят Марсала, вдъхновен от сицилианското вино, носещо същото име, е определен за цвета на 2015 г. от небезизвестния институт по цветовете - ''Пантон" (''Pantone Color Institute").

Цветът навлиза смело както в облеклата, прическите и грима, така и в интериорния дизайн. Впечатляващата му плътност, в комбинация с неоспоримaта му изтънченост и в същото време натуралност, го превръщат в предпочитан цвят за всички, които искат ясно да изявят мнение чрез дизайна на интериора си. За тези от вас, които смятат цвета за претенциозен, ето няколко идеи как да го имплементирате във вашето обзавеждане. А можете и да се обърнете към интериорни дизайнери за съвет и изграждане на цялостна концепция.

Марсала в кухнята

Плътността на цвета Марсала го прави идеално допълнение към изчистени дизайнерски решения в бяло. Ако пък някои от кухненските ви уреди са иноксови, този земен цвят ще притъпи усещането за студенина и ще придаде доза уют. Марсала е много подходящ за плотове, шкафове, бар столове и различни уреди от бялата техника - миксери, пасатори, кафе машини и т.н.

Вижте още: Как да изберете подходящи цветове за вашия дом

Добро съчетание с дървен материал

Кафеникавият отенък на Марсала го прави идеален за комбиниране с тъмно дърво. Съчетайте дървените шкафове с матирани такива в цвят Марсала. Топлият му тон ще придаде несравнима атмосфера в кухнята. Ако жилището ви е малко и кухненският бокс и холът са в едно помещение, изберете ламинат за хола в същия цвят като кухненския бар плот. По този начин ще създадете усещане за хармония и едното помещение плавно ще премине в другото.

Марсала в хола

Ако смятате, че Марсала е твърде наситен и натрапчив цвят за дневна, това предложение е за вас! Модерният градски и минимилистичният стил са изключително търсени в последните няколко години. Хартиени вертикални щори или пък тежки завеси са идеално допълнение към един градцки интериор в бяло с черни акценти. Наситеният цвят ще възпрепятства навлизането на слънчева светлина през деня, а вечер ще придава романтична атмосфера на помещението.

Покрийте пода в цвят Марсала

Ако харесвате лукса и по-ексцентричните дизайнерски интериорни решения, комбинирайте килим или мокет с едър косъм в цвят Марсала с пухкави възглавници и мека мебел от кадифе. Настолна лампа с абажур в съответния цвят ще прибави още една доза лукс, а когато светнете лампата, приглушената светлина ще излъчва едва доловима нотка на съблазън.

Придайте нюанс на стените

Ако харесвате по-тежки и масивни мебели, Марсала прекрасно може да се съчетае с тъмна кожа и мека мебел от кадифе. Така ще създадете една релаксираща атмосфера. Изберете абажур в светъл тон, за да не стане прекалено притъмнена светлината в хола. Диванът задължително трябва да е в цвят, различен от стената. Добро решение е да изберете декоративни възглавници в цвят Марсала, за да направите хармонична връзка между стените и вътрешността на стаята.

Марсала в спалнята

Искрящо червеният цвят подбужда сетивата и не е препоръчителен за спалнята, тъй като именно това е мястото за отдих и почивка. Марсала обаче е много земен цвят и носи със себе си идеята за мекота и стабилност. Съчетайте завивки в бяло с такива в цвят Марсала за повече стил. Добавете и малко детайли и стаята ви ще е напълно преобразена.

Вижте още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалня

Модерно декориране

Ако имате предпочитания към модерния тип дизайн, това предложение ще ви хареса. Пано или табла, облечени в сатенирана коприна в цвят Марсала, са изключително елегантен избор. Добавете ковертюри в още по-меки тонове, от цветовата гама на Марсала, за да постигнете завършен вид. Изберете мокет или килим в кремаво или бледо сиво, за да придадете още повече елегатнонст и стил. Стъклена помощна масичка би била чудесно допълнение към този дизайн.

Марсала в банята

Ако се страхувате да преобразите цялостно банята си в цвят Марсала, боядисайте само една от стените. Ако пък банята ви е с плочки, то може да сложите постелка или да подмените аксесоарите си за баня. Последните варианти със сигурност ще създадат ново усещане в банята, като в същото време са доста изгоден вариант.

Което и помещение да решите да преобразите в така модерния цвят Марсала, няма да сбъркате, стига да премислите добре нещата. Цветът е изтънчен и елегантен, същевременно топъл и земен. Съветваме ви да не пренасищате интериора с един и същи цвят, лимитирайте избора си до няколко интересни съчетания и си поиграйте с интересни детайли, които да са кокетна нотка в обзавеждането. Ако все още се колебаете, винаги можете да се посъветвате с интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете заявка и очаквайте предложенията на доказали се професионалисти, разгледайте техните профили и оставените за тях оценки и направете най-добрия избор за вашия дом.

Последвайте канала на

17172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини