Перу ограничава достъпа до Мачу Пикчу

  • 13 май 2019 08:50

  • 1668
  • 0
Перу ограничава достъпа до Мачу Пикчу
© Unsplash

Перу ограничава достъпа до части от най-популярната си дестинация - емблематичната цитанела на инките Мачу Пикчу.

Туристите няма да могат да стигат до три района на атракцията в рамките на две седмици, като целта е да се предотврати по-голямото й разрушение, съобщава АФП.

Мерките влизат в сила на 15 май и важат за Храма на Слънцето, Храма на Кондора и камъка Интихуатана, където достъпът ще бъде строго контролиран до 28 май.

“Тези мерки са необходими за опазването на Мачу Пикчу", посочват от Министреството на културата на Перу, като добавят, че има доказателства, че състоянието на каменните повърхности на атракцията, включена в списъка със световно наследство на ЮНЕСКО, се влошава, пише profit.bg.

Всеки ден в Мачу Пикчу влизат почти 6 000 посетители. През 2017 г. бяха въведени нови правила за достъп до атракцията, като днес туристите имат право да прекарат в трите емблематични области само по три часа. Те също така не могат да се отклоняват от определените от властите пътеки.

Очаква се оценка на въздействието на временните мерки, които влизат в сила на 15 май, за да бъдат определени нови постоянни правила, важащи от 1 юни. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини