11 полезни съвета за незабравим престой в Италия

  • 03 август 2018 11:07

  • 1321
  • 0
11 полезни съвета за незабравим престой в Италия
© Pixabay

Ако искате следващото ви пътуване до Италия да бъде несравнимо приятно и да му се насладите максимално, прочетете тези полезни съвети, които 24-годишна студентка, живееща в Милано, споделя пред Bright Side.

"Обичам да пътувам из Италия и съм видяла много. Научих интересни неща за различните региони и още повече се влюбих в тях".

1. Кога и коя част от Италия да посетите?

По-добре е да посетите най-известните дестинации през пролетта. По този начин ще се насладите на града, без да ви притесняват навалиците в пиковия туристически сезон и ще избегнете тълпи от туристи в близост до основните забележителности. Обърнете внимание на географията на града: колкото по-на юг, толкова по-рано напролет можете да отидете там. Например активният сезон в Милано започва в края на март, докато в Рим вече е започнал.

Ако се чудите кога е най-добре да отидете до морския бряг, не забравяйте, че това зависи от географското местоположение на курорта, който изберете. По-нататък на юг, по-рано започва сезонът на плуване. Например в Неапол и в южната част на Италия хората започват да плуват в края на април. Докато в Лигурия температурата на водата не се затопля до юни.

Италианските брегове са особено приятни по време на кадифения сезон от септември до октомври. Водата все още е топла и има наполовина по-малко туристи. Можете да намерите най-живописните градове, използвайки следната фраза I borghi piu belli dell 'Italia. Въведете името на региона на Италия вместо на държавата във вашата търсачка.

2. Четете блогове, написани от хора, които живеят в Италия.

В Instagram можете да намерите местоположението на живописни села и места и да научите какво и къде да ядете. Например, ако искате да видите колоритни къщи, отидете в Генуа, вместо в пренаселеното с туристи Чинкуе Терре. Ще спестите много пари за билети и ще избегнете тълпите.

Как да намерите блогър? Търсете в Google или Instagram, използвайки името на града или региона, който искате да посетите. Така може да намерите и екскурзовод.

3. Наемете автомобил, когато сте в Италия.

Системата за обществен транспорт е добре развита тук и лесно можете да стигнете до основните туристически забележителности с влак или с автобус. Но най-красивите месности и няй-китните села са скрити като малки перли и не е лесно да стигнете до тях без кола.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1321 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини