Защо трябва да посетите трите най-щастливи страни в света?

  • 06 април 2018 19:32

  • 17331
  • 3
Защо трябва да посетите трите най-щастливи страни в света?
© gettyimages (архив)

Искате ли да бъдете по-щастливи? Това означава да планирате следващата си ваканция в някоя от тези три северни държави, благословени с много hygge и дълги дни на блажена слънчева светлина през юни. Според Световния доклад за щастието 2018, Финландия отне първото място и беше определена за най-щастлива страна, следвана от северните си съседи Норвегия и Дания.

За да определят процентът щастие, екипът от икономисти на мрежата за устойчиво развитие към ООН изследва всички мерки за щастие в 156 страни - социална подкрепа, продължителност на живота, доходи, свобода, щедрост и доверие.

Ето какво трябва да направите, след като стигнете до тези щастливи утопии. Ако е зима, не забравяйте да погледнете към небето, за да видите зашеметяващото Северно сияние.

Финландия


Погледнете към духовната си страна в хълмистия храм "Temppeliaukion" в Хелзинки, издълбан в скала. Това архитектурно чудо е под морското равнище. Не е нужно да ходите на служба - просто седнете, затворете очите си и се насладете на феноменална акустика. Зловещата, но и забележителна 500-годишната колекция от каменни скулптури на Вейжо Ронкконен в едноименната градина в Парикала си струва тричасовото пътуване от Хелзинки, особено ако сте йога любители. Запознайте се с културните творения на Хелзинки в дизайнерския район на града. Всеки петък в 15 ч тук тръгва пешеходната обиколка с екскурзовод, с който може да разгледате музеи, бутици и галерии.

За останалите две държави прочетете тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
17331 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
опорна то4ка

2018.04.07 | 17:46

2
А Руснаците кога 6те станат 6тастливи? Кога!? На путин ден ли!?

2018.04.07 | 17:46

3
А, кафяната ти точка, жадна за х...у....й, кога ще се затвори, пендьо..!?

2018.04.07 | 17:46

1
Тогава защо народите на тези страни гледат да са ,колкото може по далеч от дома !?

Добави коментар

Водещи новини