Ла Бокерия - само за чревоугодници

  • 20 февруари 2018 10:38

  • 8335
  • 0
Ла Бокерия - само за чревоугодници
©

Бокерия е най-известният пазар в Барселона, а може би и в цял свят, както се посочва в официалния сайт на каталунския пазар.

Той се намира в центъра на града - Ла Рамбла и прелива от богато разнообразие от плодове, зеленчуци, неограничени разновидности на морски деликатеси, колбаси, сирена, месо (включително най-вкусната шунка Jabugo), и сладкиши.


Според някои хроники пазарът се намира на това място от 1217 година насам, а днес той е туристическа атракция сам по себе си. И винаги е бил място, където местните жители идват да пазаруват.

Пазарът е официално признат едва през 1826 година, а през 1835 се разрешава изграждането на конструкция. Плановете на сградата многократно са били променями през годините, но през 1914 е изграден металният покрив, който все още съществува и до днес.

Много от най-добрите ресторанти в Барселона купуват продуктите си именно от  Бокерия.



В днешно време не е лесна задача да се проправи път през тълпата от туристи, дошли да се насладят на едно от най-големите усещания на миризми, цветове и звуци в Европа.

Пазарът е осеян с “неприлично” вкусни места за хранене, където се предлагат местни каталунски специалитети, което го прави задължителна част от разходката ви в Барселона, ако планирате такава.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
8335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини