Ледено кафене - оазис за туристите в Дубай (снимки)

  • 20 май 2013 15:59

  • 4915
  • 0
Ледено кафене - оазис за туристите в Дубай (снимки)
©

Насред пустинните пясъци в Дубай, където средната температура варира около 40+ °C, може би най-малко очаквате да се натъкнете на студено и мразовито място. Уви, това са Обединените арабски емирства, където невъзможни неща няма, така че, ако имате пари в наличност – добре дошли в Chillout Ice Cafe.

Попадне ли в Дубай, където туризмът е основна брънка в икономиката, човек се потапя в какви ли не уникални забавления и атракциони – от възхитителния във форма на платноходка Burj Al Arab хотел до палмовите острови и Емираткисте кули.

Някъде измежду забележителностите на Дубай се спотайва и един друг пустинен оазис – ледено кафене. Прекрачат ли прага му, посетителите в миг се озовават сякаш в друг климатичен пояс, където господарка е зимата.

Въпросното заведение се намира в един от големите молове в Дубай - Times Square и непосредствено до известния ски купол.

Chillout Cafe може да се похвали с изцяло леден интериор, включително масите и завесите са от лед. За да е все пак уютно на гостите, диваните са постлани с бяла кожа, пише inews.bg.

Ледени полилеи придават заглушено осветление в помещението, а високи и подчертани с луминесцентна светлина скулптори се извисяват ледени и красиви. Приборите, чиниите и чашите също са от лед.

Вместо да отблъсква, всичкият този студ и мраз привлича хората, спасявайки ги от жарките слънчеви лъчи и морната жега.

За да е максимално автентична обстановката, персоналът е специално подбран от студени страни като Русия и Румъния. Изборът пада върху тях и по една далеч по-практична причина – навикнали на студовете в родните си места, те единствени са в състояние да издържат цял ден на ниските температури.

На клиентите, които имат нужда, се предлагат топли овчи кожи, с които да се предпазят от студа, а и да се почувстват малко по-комфортно в ледената обстановка.

Въпреки че температурата се поддържа постоянно при -6 °C, което предотвратява наличието на влажност и накапване, подът е направен от специални керамични плочки против подхлъзване, за да бъдат избегнати каквито и да е инциденти.

Chillout Cafe не е единственото ледено кафе в света, но със сигурност е разположено на най-странното място, където жегата е повсеместна. Избавлението от високите градуси навън струва на посетителите на леденото кафене 60 дирхама (=16$), за които получават и напитка по избор, както и топла дреха.

Разгледайте снимки от заведението ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4915 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини