Отказват да връчат мексиканска музикална награда на Пласидо Доминго

  • 04 октомври 2019 08:48

  • 1073
  • 2
Отказват да връчат мексиканска музикална награда на Пласидо Доминго
© Getty Images/Guliver

Организаторите на церемония по връчване на мексиканска награда за постижения в областта на класическата музика, обявиха, че отказват засега да я присъдят на испанския тенор Пласидо Доминго, както имаха намерение, предадоха световните агенции.

Новината дойде два дни преди галата в Мексико, на която се връчва отличието Премио Батута. Организаторите на проявата казват, че отлагат връчването на наградата, докато не се изясни ситуацията с тенора. Той е обвиняван от девет жени в сексуален тормоз. След тези първи обвинения, появили се в разследване, публикувано от Асошиейтед прес, още 11 жени казаха, че също са били жертва на тормоза на Доминго.

Тенорът отмени миналата седмица участие в Метрополитън опера и подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис. Операта в Сан Франциско и филхармонията във Филаделфия анулираха представления с негово участие, планирани за тази година.

Пласидо Доминго обаче продължава да изнася спектакли из Европа. Той беше бурно аплодиран на фестивалите в Залцбург и Сегед и ще пее в Москва и Цюрих.

Последвайте канала на

БТА
1073 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Евро-атлантически ценности

2019.10.04 | 11:22

2

Ем пеем, ем eбeм...

1234

2019.10.04 | 10:57

1

Еми изгонете го , смешници, ние пък ще си го слушаме и ще му ходим по концертите. Да видим дали ще има кой да ви пълни залите. Поканете оплакалите се да го заместят...

Добави коментар

Водещи новини