За осми път фестивалът A to JazZ събира почитатели в Южния парк

  • 06 юли 2018 16:44

  • 7975
  • 0
За осми път фестивалът A to JazZ събира почитатели в Южния парк
©

За осми път фестивалът A to JazZ събира почитатели в Южния парк - от днес до 8 юли, звездите са Лейла Хатауей, Джазмия Хорн, Кори Хенри & "Фънк Апостолс", съобщават организаторите.
Лейла Хатауей има пет награди "Грами", включително за най-добър ритъм енд блус албум на 2017 г. - Lalah Hathaway Live. Работила е с имена като Фарел Уилямс и Кендрик Ламар. През годините е споделяла сцена и с музикални икони като Принс, Мери Джей Блайдж, Стиви Уондър. В София Лейла ще представи и новия си албум Honestly, а българските меломани ще са едни от първите в Европа, които ще го чуят на живо.


Изгряващата звезда от Ню Йорк Джазмия Хорн преди няколко месеца покори световната джазсцена с първа номинация за "Грами" и феноменално изпълнение на Moanin по време на церемонията. След като през 2015 г. младата певица печели първо място в престижното състезание на джаз института "Телониъс Монк", започват да я сравняват с велики гласове от ранга на Бети Картър, Сара Вон, нанси Уилсън. По време на европейското си лятно турне, част от което е и България, Джазмия представя току-що излезлия албум A Social Call.

Акцентът в последната вечер на A to JazZ - 2018 са Кори Хенри & "Фънк Апостолс", съобщават организаторите. Кори Хенри е познат от инструменталния джаз-поп оркестър Snarky Puppy, обявен от списание "Ролинг Стоун" за една от най-многопластовите групи на планетата сега. Хенри е носител на две награди "Грами" за работата си с групата, но след 2012 г. е пътувал на турнета или е записвал с прочути изпълнители и групи - от Брус Спрингстийн и The Roots до P. Diddy и Yolanda Adams. У нас джазменът ще излезе на сцената с любимия си хамонд орган B3 от 1973 г. и заедно с "Фънк Апостолс" - формация от музикантите, които е срещал през годините.
Меломаните ще чуят още звездното трио от Люксембург Dock in Absolute, интернационалния джазоркестър JM Jazz World Orchestra, воден от американския носител на "Грами", тромбониста и композитор Луис Бонила, фюжън състава Daunius Pulauskas Group от Литва.

Сред българските артисти са фантастичната Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет, етно-джаз проектът ГлоБалКан, електро-соул новаторът Trombobby, една от най-обещаващите ни джазпевици - Лили Илиева, заедно с "Минимум квартет" и българско-американската соул-фънк формация Two Cities One World.

От екипа обещават още много новости и изненади. Входът за A to JazZ е безплатен. Фестивалът се организира с подкрепата на Столичната община, Министерството на културата и фондацията "Америка за България".

Последвайте канала на

Нора Виткова
7975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини