Drake с 12 номинации за BET

  • 15 май 2013 16:38

  • 978
  • 0
Drake с 12 номинации за BET
© Getty Images

Drake получи най-много номинации - 12, за наградите BET (Black Entertainment Television), съобщи БТА, позовавайки се на Контактмюзик.

Отличията, учредени през 2001 г., се присъждат за изключителни постижения на афроамерикански актьори, изпълнители и спортисти.

Номинациите бяха оповестени на пресконференция в Лос Анджелис от Кендрик Ламар и Тамар Бракстън.

Drake ще се състезава за отличията в 12 категории. Пет от номинациите му - самостоятелно или в сътрудничество с други изпълнители, са в топ категорията за видео на годината. Сред номинираните в нея са също Джъстин Тимбърлейк, Риана, Кание Уест, Мигел и хип-хоп дуото Macklemore & Ryan Lewis, предаде БТА.

С по осем номинации за наградите BET в музикалните категории са рапърите Кендрик Ламар и 2 Chainz.

Крис Браун, който ще пее на церемонията за връчването на отличията, ще се състезава с Usher, Бруно Марс, Мигел и Джъстин Тимбърлейк за приза за най-добър ритъм енд блус/поп изпълнител.

В същата категория при дамите са номинирани Бионсе, Риана, Алиша Кийс, Тамар Бракстън и Ел Варнър.

Чарли Уилсън ще бъде почетен с приз за цялостно творчество.

Бременната с второ дете Холи Бери ще се съревновава за приза за най-добра актриса с Анджела Басет, Тараджи П. Хенсън, Гейбриъл Юниън и Кери Уошингтън.

Носителят на отличието за най-добър актьор ще бъде избран измежду Джейми Фокс, Дон Чийдъл, Самюъл Л. Джаксън, Дензъл Уошингтън и рапъра Common.

Наградите BET ще бъдат раздадени на 30 юни на церемония в театър "Нокиа" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто ще бъде комикът Крис Тъкър.

Последвайте канала на

978 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини