Колекция от карнавални шапки ще бъде показана в Перник

  • 08 януари 2019 12:00

  • 739
  • 0
Колекция от карнавални шапки ще бъде показана в Перник
© pixabay

Колекция от карнавални шапки ще бъде показана в Перник, съобщи уредникът в Регионалния исторически музей Десислава Миланова, цитирана от БТА.

Експонатите са част от дарението на фестивални предмети, дадени приживе от президента на Федерацията на европейските карнавални градове /ФЕКГ/ Хенри Ван дер Кроон на община Перник. Експозицията е под мотото "Да споделиш Сурова" и ще представи малка част от над 500 сувенири, плакети и медали, предоставени от бившия президент на ФЕКГ.

Посетителите ще могат да видят фестивални предмети от Малта, Словения, Холандия,Германия, Македония, Испания, Италия, Белгия и Гърция. Сред тях е малтийски рицар - талисман на карнавала в Малта, кукли, изобразяващи словенски маскарадни персонажи, ще бъде показан и портрет на Кроон върху дърво, изработен в Словения, както и неговата фестивална шапка, също и множество други фестивални атрибути.

Дарението се съхранява в Регионалния исторически музей в Перник. Изложбата ще може да бъде видяна и по време на 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2019".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини