"Хюго Бос" привлече любимия дизайнер на Мишел Обама

  • 11 юни 2013 17:56

  • 1683
  • 0
"Хюго Бос" привлече любимия дизайнер на Мишел Обама
© Getty Images

Модна къща "Хюго Бос" нае Джейсън Ву - любимия дизайнер на Мишел Обама, с надеждата да увеличи продажбите си на дамско облекло в САЩ и Китай, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Германската марка, известна предимно с мъжката си мода, реализира около 11% от годишните си продажби за 2,4 милиарда евро от дамско облекло. Желанието на модната къща е да разшири пазара си за дамска мода.

Роденият в Тавайн Джейсън Ву, прочул се с изисканите си тоалети за дами, създаде собствен лейбъл в Ню Йорк през 2007 г. Дизайнерът обаче се прочу, след като първата дама на САЩ Мишел Обама избра негови рокли за баловете след първото и второто встъпване в президентска длъжност на съпруга й Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

"Планирам да създам женско съответствие на авторитета на "Хюго Бос" в мъжката мода", се казва в изявлението, направено от 30-годишния дизайнер, който ще заема поста творчески директор за "Boss Womenswear".

Джейсън Ву ще представи първата си колекция за "Хюго Бос" през есента. Дебютното му ревю като дизайнер на марката ще бъде на Нюйоркската седмица на модата през февруари 2014 г.

 

Последвайте канала на

1683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини