Изобретиха охлаждащ сутиен

  • 09 май 2012 19:30

  • 862
  • 0
Изобретиха охлаждащ сутиен
©

Сутиен с торбички лед вместо подплънки ще помага на жените да се чувстват свежо в летните горещини, без да включват климатика.

Новото изобретение на Triumph Japan се нарича "Super Cool Bra". Охлаждащият сутиен още не е пуснат в продажба, но предизвика истински фурор при представянето му в Токио – от модели, облечени в "охлаждащи" къси поли, изработени от мрежа против комари и от бамбук, пише inews.bg.

В чашките, наподобяващи мини аквариуми, всъщност се поставя специален гел, който остава мек, дори след като е стоял при минусови температури.

Гелът може да се поставя в камерата на хладилника за няколко часа, а след това – обратно в сутиена, за да охлади тялото на притежателката му. Ментови листа пък осигуряват приятен свеж аромат.

От компанията производител, която има традиции в представянето на иновации, които така и не стигат до магазините, заявиха, че са изобретили модела в отговор на растящата необходимост да се пести енергия по време на горещите летни дни, отбелязва AFP.

След миналогодишната трагедия във Фукушима Япония не използва ядрените си реактори. Кампанията по представянето на охлаждащия сутиен цели да обърне внимание на хората, колко е важно да пестят електричество, за да не се стига до претоварване на системата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
862 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини