Мона Лиза оживява с добавена реалност

  • 07 ноември 2019 21:12

  • 1275
  • 0
Мона Лиза оживява с добавена реалност
© gettyimages

Известната картина на ренесансовия художник Леонардо да Винчи „Мона Лиза“ оживява пред очите на посетителите на Лувъра. Музеят си партнира с HTC, за да създаде първия си проект с добавена реалност по случай 500 години от смъртта на великия художник, предава БТВ.

Френският „Лувър“ е домакин на първата по рода си толкова голяма изложба на творби на Да Винчи. В галерията са изложени над 120 негови произведения, дадени от цял свят по случай кръглата годишнина от смъртта на ренесансовия гений.

„Мона Лиза: Отвъд стъклото“ е последният сегмент от изложбата на Да Винчи. За първи път посетителите на Лувъра ще имат възможност да се „доближат“ до картината, която винаги е била предпазвана от голям стъклен куб. Добавената реалност ще разкаже как е била създадена тази емблематична картина.

„Използвайки виртуална реалност, ние разказваме историята на Мона Лиза в много по-интимна обстановка за всеки посетител. Надяваме се това да обогати преживяването на всички“, казва директорът на артистичната програма на HTC Виктория Чанг.

Виртуалната история е с продължителност седем минути, в които всеки ще разбере за техниките, използвани от Да Винчи, както и повече от биографията на Лиза дел Джокондо – моделът за картината.

Изложбата с творби на Леонардо да Винчи ще бъде в Лувъра до 20 февуари 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини