Ветроходци отплаваха от Варна за поставяне на рекорд

  • 26 октомври 2019 17:03

  • 589
  • 0
Ветроходци отплаваха от Варна за поставяне на рекорд
© bulphoto

Ветроходна академия Кор Кароли възстановява наградата PONTVS EVXINVS (превод от латински - Черно море) за най-бързо пресичане на Черно море от преди 30 години от български екипажи с маршрут Варна-Сочи (България-Русия) и обратно.

Плаването ще се извърши с идеалната за целта ветроходна яхта Espresso Martini (модел Farr 45), с екипаж от обучени в сезон 2019 курсисти и техните инструктори: Павлин Надворни, Атанас Стефанов, Елена Банкова, Йордан Николаев, Никола Николов и Георги Боев, съобщава агенция "Булфото".

Ятата отплава на 26 октомври от Фара на Морска гара-Варна. Плаването е част от честването на 140 години българо-руски дипломатически отношения, като идеята е да се преоткрие този черноморски път за спортни и круизни ветроходни плавания, както от България, така и от Русия.

Ветроходна академия Кор Кароли благодари на Генералното консулство на Русия във Варна, в лицето на Генералния консул-Владимир Климанов, за топлото съдействието и оказано сътрудничество в комуникацията с Община Сочи. В Сочи екипажът ще бъде посрещнат от представители на местната Община и председателя на Краснодарската федерация по ветроходство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини