Берлин успешно се справя със свръхпопулацията от сладководни раци

  • 13 октомври 2019 16:46

  • 2502
  • 1
Берлин успешно се справя със свръхпопулацията от сладководни раци
© Pixabay

Инициативата на властите в Берлин да намалят свръхпопулацията на сладководни раци чрез улов и консумация изглежда успешна, съобщава агенция ДПА.

От началото на сезона - от април до края на септември, са били уловени 22 000 от тези членестоноги. Този брой е наполовина по-малък, в сравнение със същия период от миналата година, констатира Дерк Елерт от екологичната администрация на града. Което означава, че популацията намалява, но тя все още е значима и усилията на експертите ще продължат и през 2020 година.

Не е известно дали германската столица ще успее да се справи с тази напаст, тъй като сладководните раци бързо се възпроизвеждат. Те са червени на цвят и могат да достигнат до 15 сантиметра дължина. Животните са типични за южната част на САЩ и Северно Мексико. Те са се разпространили в Берлин след като някои от животните, отглеждани в аквариуми, са били изоставени в природата.

През 2018 година риболовците получиха разрешение да ги ловят в берлинския парк Тиргартен, като техният улов достигна 38 хиляди бройки. Раците бяха продадени за консумация като местен деликатес.

Последвайте канала на

БТА
2502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.13 | 17:56

1

С биричка са превъзходни!!!

Добави коментар

Водещи новини