Куче-ловец на глигани осинови прасенце

  • 13 септември 2019 14:40

  • 2761
  • 0
Куче-ловец на глигани осинови прасенце
©

Кучето-ловец на глигани Джесика осинови дивото прасенце Леонардо Трюфела и двамата вече имат обща фамилия - Фон Кръм, съобщи сайтът Стъф.

Макар да би трябвало да са смъртни врагове, те спят заедно, играят си, излежават се на канапето. Като любеща майка Джесика облизва цялото прасенце - от зурличката до опашката.

Собственичката на Джесика и Леонардо - Сали Лоусън, е работела като доброволка в приют за животни в гр. Темс, когато са донесли черното глиганче. То било намерено край пътя съвсем безпомощно - не само гладно, но и с около 200 кърлежа, забити в кожата му.

Сара Лоусън и приятелят й Джак Ласали мислели, че прасенцето ще умре, но го завели на ветеринар, който им препоръчал да го хранят със сухо мляко за кученца. Леонардо веднага започнал да се възстановява и теглото му се удвоило само за седмица.

Джесика много помогнала Леонардо да се чувства добре, защото започнала да се държи като негова майка. Прасенцето я следва навсякъде и понякога трябва да тича наистина много бързо.

Самата Джесика също е спасена - намерена е край пътя в много лошо състояние, след като е използвана безжалостно за развъждане. Глиганчето събудило майчинските й инстинкти.

"Толкова е нежна. Почиства го - от двете страни, гушка го, а ако изквичи тревожно, веднага притичва да види какво става - разказа Лоусън. - Досега беше малко неспокойна, но откакто прасенцето е наоколо, се успокои".

Лоусън и Ласали планират да задържат Леонардо като любимец, без да се тревожат от това, че ще стане 200 кг. Той ще живее с тях в къщата, като куче.

Последвайте канала на

БТА
2761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини